Καταδίκη 4 ετών στην Αρετή Τσοχατζοπούλου για χρέη προς το δημόσιο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για χρέη προς το Δημόσιο καταδικάσθηκε από ο Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας  Αρετή Τσοχατζοπούλου. Η κόρη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου δεν παρέστη στη διαδικασία ούτε είχε συνήγορο  υπεράσπιση. Η ποινή της είναι με αναστολή και εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ανά ημέρα.

Σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Δικαιοσύνη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια ρύθμιση ούτε έχει καταβληθεί έστω ένα μέρος του ποσού.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι κατηγορούμενη και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στη υπόθεση του πατέρα της για την οποία δικάζεται σε δεύτερο βαθμό, έμεινε στη φυλακή 2,5 χρόνια.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου βρίσκεται εκτός φυλακής από το 2014, όταν έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής της ποινής της, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα και την καταβολή χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

Από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε εκχωρήσει στο ελληνικό Δημόσιο τρία ακίνητα, που -κατα τη Δικαιοσύνη- απέκτησε με “παράνομο χρήμα”, το οποίο ανήκε αρχικώς στον πρώην υπουργό. Συγκεκριμένα, είχε παραδώσει συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς για το ακίνητο της Δεινοκράτους και δύο ακόμη στην οδό Κεφαλληνίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here