Κάιρο: Δώδεκα νεκροί από επίθεση ενόπλων σε εκκλησία χριστιανών κοπτών

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικούς, έχασαν τη ζωή τους  και πέντε τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, η κατάσταση των οποίων κρίνεται σοβαρή, σε επίθεση που πραγματοποίησαν δύο ένοπλοι, σε μια εκκλησία χριστιανών κοπτών στο νότιο Κάιρο. Ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA. Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε παράλληλα ότι ο δεύτερος δράστης συνελήφθη.

Οι δύο εξτρεμιστές άνοιξαν πυρ στην είσοδο μιας εκκλησίας που βρίσκεται στην Μαρ Μίνα στην περιοχή Χελουάν, την οποία φρουρούσαν αστυνομικοί ενόψει των Χριστουγέννων, τα οποία εορτάζονται από την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι χριστιανοί της Αιγύπτου, οι κόπτες, έχουν αποτελέσει φέτος στόχο πολλών επιθέσεων, για τις περισσότερες από τις οποίες την ευθύνη έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης της επίθεσης που σκοτώθηκε ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και ότι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν άλλες δύο βόμβες κοντά στην εκκλησία.

Αμέσως μετά το περιστατικό ακούστηκαν σειρήνες στο κέντρο του Καΐρου.


Η αιγυπτιακή αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις εκκλησίες ενόψει του εορτασμού των Χριστουγέννων από τους κόπτες στις 7 Ιανουαρίου. Για προληπτικούς λόγους η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις της έξω από χριστιανικούς τόπους λατρείας και έχει τοποθετήσει ανιχνευτές μετάλλων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εκκλησίες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here