Αγρότες: Οχι κάθοδο σε Αθήνα από Τέμπη, Προμαχώνα- Γεροβασίλη: Πρόσκληση σε διάλογο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ανοικτή δηλώνει η κυβέρνηση σε έναν «εξαντλητικό και ειλικρινή» διάλογο με τους αγρότες, όχι όμως από μηδενική βάση. Αυτό δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, λίγα 24ωρα πριν από την κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις.

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη ζήτησε από τους αγρότες να απομονώσουν εκείνους που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για δικούς τους λόγους.

Λίγο νωρίτερα αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου για το αγροτικό, καθώς δεν προσήλθαν εκπρόσωποι των αγροτών. Από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ακούστηκαν διάφορες προτάσεις, ωστόσο, η πλειοψηφία αποφάσισε την αναβολή εν αναμονή των εξελίξεων.

Δεν κατεβαίνουν στην Αθήνα Τέμπη, Προμαχώνας

Μετά τους αγρότες των Τεμπών και το μπλόκο του Προμαχώνα διαφώνησε με την απόφαση των 69 μπλόκων στη Νίκαια και δεν θα κατέλθει στην Αθήνα την Παρασκευή.

Ιδλια απόφαση να ημην κατέλθουν στην Αθήνα, έχουν λάβει η Πανελλαδική Συντονιστική στα Τέμπη και η Πρωτοβουλία Αγροτών. Οι αγρότες των Τεμπών θα κατεβούνστην Αθήνα όχι για να διαδηλώσουν αλλά για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπως δήλωσε στο πρακτορείο 104,9 FM ο εκπρόσωπός τους, Τριαντάφυλλος Τσινούλης.

«Στην Αθήνα θα πάμε να κάνουμε διαπραγμάτευση και να τελειώσουμε τη διαδικασία αυτή. Θα καθήσουμε να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό» είπε.

Οι αγρότες, που ζεσταίνουν τα οχήματά τους για την κάθοδο στην πρωτεύουσα, έχουν σκοπό να φτάσουν στην Αθήνα με λεωφορεία, αλλά και με τρακτέρ και να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος τουλάχιστον για δύο ημέρες.

Την Τετάρτη το πρωί (11:00) η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, προκειμένου να εξηγήσει γιατί έρχονται οι αγρότες στην Αθήνα.

Ωστόσο, η Αστυνομία σχεδιάζει ήδη μέτρα για τον αποκλεισμό των τρακτέρ εκτός των πυλών της πρωτεύουσας.

Την Παρασκευή το «παρών» αναμένεται να δώσουν οι επιστημονικοί φορείς που επίσης σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Προσφυγικό

Για το προσφυγικό ανέφερε ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη εν όψει της συνεδρίασης του ευρωπαϊκού συμβουλίου, στις 18 Φεβρουαρίου, αλλά αυτό που έχει σημασία, πλέον, είναι και η τήρηση των δεσμεύσεων των ευρωπαϊκών χωρών, και κυρίως της Τουρκίας, που αποτελεί κλειδί για τον περιορισμό των ροών.

Αναφερόμενη στο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ιράν, επεσήμανε ότι εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των διεθνών σχέσεων της χώρας, ένα πλαίσιο που ορίζεται από την αρχή της ενεργητικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η επίσκεψη στο Ιράν στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και υπήρξε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και των δύο πλευρών, ιδιαίτερα στους τομείς των νέων τεχνολογιών, των πετρελαιοειδών, της μεταποίησης, της ενέργειας και των μεταφορών και, ήδη, έχουν κλείσει σημαντικές συμφωνίες μεταξύ Ελλήνων και Ιρανών επιχειρηματιών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here