Επεισόδια MAT- διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας-Mολότοφ στο Πολυτεχνείο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ-ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στα Εξάρχεια και κυρίως στην περιοχή γύρω πό το Πολυτεχνείο, απ΄όπου 150 έχουν αντιεξουσιαστές πετούν μολότοφ και πέτρες πετούν κατά αστυνομικών. Οι οδομαχίες γίνονται στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα, Σολωμού και Τζωρτζ, με τους αντιεξουσιαστές να επιχειρούν να στήσουν οδοφρ΄γματα και την αστυνομία να απαντά με ρίψη χημικών. 

Αλλη ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με δύο μολότοφ κατά του ΑΤ Εξαρχείων, επί της Καλλιδρομίου, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή φθορές.

Κλειστή είναι η Πατησίων μέχρι το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ.

Τα επεισόδια άρχισαν μετά το τέλος των διαδηλώσεων στην Αθήνα κατά της επίσκεψης Ομπάμα.  Διαδηλωτές που επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην οδό Σταδίου, απωθήθηκαν βίαια από τα ΜΑΤ.

ομπαμα.διαδηλώσεις ευρωκινηση

Τα επεισόδια σ’ εκείνο το σημείο δεν πήραν έκταση. Η ένταση ωστόσο και τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο.

Οι διαδηλώσεις

Τουλάχιστον 2.500 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαδηλώνουν κατά μήκος της διαδρομής από το Πολυτεχνείο έως τη Σταδίου. Πρόκειται για την Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, την αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, την «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και τη «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ».

Συγκέντρωση πραγματοποιούν και η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών και η Αυτοοργανωμένη Δομή Υγεία Εξαρχείων (ΑΔΥΕ), που καλούν σε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, όπως επιδιώκουν και η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες κινήσεις.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης έως και το απόγευμα της Τετάρτης ισχύει η απαγόρευση συγκεντρώσεων που επέβαλε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής. Καλύπτει το κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά του σε μεγάλη ακτίνα, καθώς και όλες τις διαδρομές που ακολουθεί κατά τις μετακινήσεις του ο κ. Ομπάμα.

Ουσιαστικά, το μόνο κομμάτι της πρωτεύουσας στο οποίο δεν απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες είναι η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά και εκεί θα επιτηρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στην οδό Αμερικής. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τα Προπύλαια και πέρα δεν επιτρέπεται η κίνηση διαδηλωτών προς το Σύνταγμα, τη Βουλή και την αμερικανική πρεσβεία.

Συλλαλητήριο στην Ομόνοια, οργάνωσε και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ-KKE, εργατικών συνδικάτων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, συλλόγων γυναικών και φοιτητικών συλλόγων, που πορεύτηκαν μέχρι τα Προπύλαια και επέστρεψαν στην Ομόνοια. Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε και ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής το ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here