Γεωργιάδης για Ντυνάν: Εκανα ό,τι ο Φλαμπουράρης στο Μαρινόπουλο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Την υπερασπιστική θέση ότι ως υπουργός Υγείας έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει το Ερρίκος Ντυνάν όπως του ζητούσαν οι εργαζόμενοι, παραλληλίζοντας τις προσπάθειες του με όσα έπραξε ο υπουργός Αλ. Φλαμπουράρης για την διάσωση των θέσεων εργασίας της εταιρείας Μαρινόπουλος, υποστήριξε στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης. 
Ο κ. Γεωργιάδης που επιδεικτικά έδωσε θρησκευτικό όρκο και φίλησε το Ευαγγέλιο, κατηγόρησε για κακοδιαχείριση στον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν» ενώ επικαλέστηκε δηλώσεις από πρακτικά του τότε υπεύθυνου Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργού, κ. Ξανθού, ο οποίος κατέκρινε τον Ανδρέα Μαρτίνη για πραξικοπηματικές πρακτικές και κακοδιαχείριση.
«Αν είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω την παραίτηση Μαρτίνη; Φαντάζομαι ότι το ερώτημα έχει να κάνει με την τυπική εξουσιοδότηση και όχι με την ουσία αφού συμφωνούμε για το τι εστί Μαρτίνης», συμπλήρωσε.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η Τράπεζα Πειραιώς στην οποία ανήκει το «Ερρίκος Ντυνάν» είχε ζητήσει την παραίτηση Μαρτίνη, και ο ίδιος άδραξε έτσι την ευκαιρία για να τον απομακρύνει. «Ήταν επιθυμία της τραπέζης να αλλάξει η διοίκηση για να βάλει λεφτά», ομολόγησε, για να πει στη συνέχεια αυτολεξεί: «Άδραξα την ευκαιρία από το αίτημα της τράπεζας για να παραιτήσω τον Μαρτίνη», χωρίς να αρνείται πως εκ του νόμου δεν είχε δικαίωμα να το κάνει. «Σωστά, πολύ καλώς έκανα», είπε μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως ανέφερε στη συνέχεια, από τον Αύγουστο του 2013 είχε την παραίτηση του Μαρτίνη στο γραφείο του, αλλά δεν την έκανε δεκτή γιατί δεν ήθελε να αναλάβει κανείς ενόσω έτρεχαν και δεν είχαν οριστικοποιηθεί οι διαδικασίες για τον πλειστηριασμό. «Όταν ξεκαθαρίστηκαν οι διαδικασίες του πλειστηριασμού, τότε έκανα δεκτή την παραίτηση» υποστήριξε
Τι γνώριζε ο Σαμαράς
Όσον αφορά το αν οι πρωτοβουλίες του, ήταν εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο τότε πρωθυπουργός γνώριζε πως για να σωθεί το νοσοκομείο έπρεπε να χρηματοδοτηθεί από την τράπεζα. «Όλα τα άλλα τα ήξερα εγώ» συμπλήρωσε.

 

Για την αρνητική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τη σύμπραξη του «Ντυνάν» με τη ΓΑΙΑ, η οποία όρισε πως η σύμπραξη δεν εξυπηρετούσε τον κοινωφελή χαρακτήρα του Ιδρύματος, ο Γεωργιάδης ισχυρίστηκε πως την έλαβε υπόψη του και πως το νοσοκομείο είναι περιουσιακό στοιχείο του ΚΙΕΝ. Δηλαδή, παρέθεσε πως το ΚΙΕΝ μπορούσε να εκμεταλλευτεί το νοσοκομείο και να το εκπλειστηριάσει, αφού το γεγονός αυτό δεν έθιξε τη μορφή της δομής του ίδιου του Ιδρύματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here