Ειρήνη Κατσοτούρχη: Βρήκα τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και τα δύο παιδιά

«Ακόμα δεν έχω συνέλθει από το σοκ…» λέει η 70χρονη Ειρήνη Κατσοτούρχη, μόνιμη κάτοικος στο νησάκι Κίναρος, όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέπεσε το Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού.

Η γυναίκα που μέχρι τον θάνατο του συζύγου της, Μικέ Κατσοτούρχη το 2013, ζούσε μαζί του πάνω στο νησάκι τους, έχει τώρα στο πλευρό της τον γιο της, Γιώργο, οι δύο τους είναι πλέον οι μόνιμοι κάτοικοι στην Κίναρο. Μόνο που σήμερα αυτός έτυχε να απουσιάζει, στην Κάλυμνο.

Ήταν 6.30 το πρωί όταν χτύπησε το τηλέφωνό της, περιγράφει στον in.gr «Με πήραν από το Πεντάγωνο και με ρώτησαν αν είχα ακούσει καναν θόρυβο μες στη νύχτα, κι εγώ τους απάντησα αρνητικά…» εξιστορεί.

Η ίδια ωστόσο έμελλε να φτάσει πρώτη με τα πόδια μπροστά στα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου.

«Εγώ τα βρήκα από κοντά, μέσα σ’ ένα ρέμα, γύρω στις 10 το πρωί. Ίσως να τα είχαν δει βέβαια κι από ψηλά τα ελικόπτερα που πετούσαν κι έψαχναν…» εκτιμά.

«Το ένα παιδί ήταν καμένο, το άλλο ήταν πεσμένο πιο δίπλα, εκεί στα ψηλά του νησιού όπου τους είδα. Μετά εκεί πάνω αρχίζει κατηφόρα-γίνεται γκρεμός και πιθανόν το ελικόπτερο να έπεσε μες στη θάλασσα. Ίσως μέσα εκεί να παγιδεύτηκε κι ο τρίτος από το πλήρωμα…» σκέφτεται η 70χρονη, που έχει καταγωγή από την Αμοργό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here