Η Apple κερνάει μπαταρίες κατόπιν μηνύσεων επειδή επίτηδες επιβράδυνε τα παλιά της μοντέλα για να αγοραστούν τα νέα

H Apple αναγκάσθηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά από επικρισεις και μηνύσεις που δέχτηκε από πελάτες στο Ισραήλ, στις ΗΠΑ, στη Γαλλία  και  άλλες χώρες,  για την τακτική της να επιβραδύνει τα «παλιά» της μοντέλα ώστε να αγοραστουν τα καινουργια της

Η ίδια δεν παραδέχεται ότι το κίνητρό της ήταν να αγοραστούν νέα μοντέλα, αλλά ότι είχε .. καλό σκοπό

«Επιβραδύνοντας τα παλιά μοντέλα παρατείναμε τη ζωή της μπαταρίας τους» ισχυρίστηκε, λες και υπάρχει εταιρεία που να κόπτεται να ζήσει παραπάνω η μπαταρια ενός παλιού μοντέλου ή γενικά συσκευής που έχει ήδη πουληθεί.

Οι πελατες της είχαν αντιληφθεί από καιρό την ανεξήγητη  επιβράδυνση των iPhone τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν μπορεί να συνιστούσε διεθνώς μια σύμπτωση και οτι το έκανε επιτηδες η εταιρεία (μέσω  του λειτουργικού συστήματος iOS των συσκευών),για να τους στρέψει στο νέο μοντέλο που λανσάρει, το iPhone X.

Προκειμένου να γλιτώσει μηνύσεις, η αμερικανική εταιρεία δήλωσε τώρα ότι θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες λιθίου των παλαιότερων συσκευών της (iPhone 6 ή παλαιότερα) με χαμηλότερο κόστος απότο κανονικό -δεν θα τους χρεώνει  79 δολάρια, αλλά 29

«Μερικοί αισθάνεστε πως η Apple σας πρόδωσε. Ζητάμε συγγνώμη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Όπως δήλωσε, λαμβάνει μέτρα, ώστε «να καθησυχάσει τις ανησυχίες, που προκλήθηκαν από την προσπάθειά της να παρατείνει τη ζωή των μπαταριών»

Στις ΗΠΑ έχουν κατατεθεί οκτώ ξεχωριστές μηνύσεις κατά της εταιρείας για το ζήτημα των αργών συσκευών της, ενώ νομικά εναντίον της έχουν κινηθεί επίσης χρήστες στη Γαλλία και το Ισραήλ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here