Αποχώρηση 53 στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους ο Νίκος Χουντής

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)
Συνεχίζεται το κύμα αποχώρησης στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς σήμερα 53 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής υπέβαλλαν την παραίτησή τους. Μεταξύ αυτών ο ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Χουντής.

Στην επιστολή τους, η οποία δημοσιεύεται στο Iskra.gr, τον επίσημο ιστότοπο της Αριστερής Πλατφόρμας αναφέρουν:

«Οι εξελίξεις που ζούμε θα καταγραφούν με μελανά γράμματα στην ιστορία της χώρας αλλά και στην ιστορία της Αριστεράς.

» Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (για την οποία παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις) δυστυχώς αψηφώντας τις συλλογικές επεξεργασίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές της δεσμεύσεις στη βουλή αλλά και την τελευταία απόφαση της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο, κατέληξε να ψηφίσει ένα νέο σκληρό μνημόνιο.

» Η κυβέρνηση, χωρίς την απαραίτητη και αναγκαία διαβούλευση στην ΚΕ του κόμματος, προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

» Ως μέλη της ΚΕ, δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο -όπως άλλωστε και τα προηγούμενα- που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό.

» Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας – ΛΑΕ , με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας.

Αζούδης Θόδωρος, Αθανασιάδης Παναγιώτης, Αμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσα, Βεργίτσης Μιχάλης
Βλαδιμίροβιτς Μαρία, Γαβρίλης Γιώργος, Δελημήτρος Κώστας, Δερμετζόγλου Σοφία, Διακάκη Μαρία, Δούκας Γιάννης, Ζάννας Ζήσης, Ήσυχος Κώστας, Θανοπούλου Κατερίνα, Θεοδόση Αυγή, Καλομοίρης Γρηγόρης, Καλύβης Αλέκος, Κανταράς Τάσος, Κολοβός Γιάννης, Κοντός Δημήτρης,
Κοσμάς Πάνος, Κουβελάκης Στάθης, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Λεουτσάκος Στάθης, Μάρταλης Σωτήρης, Μαυρόπουλος Τάσος, Μπαδογιάννης Άκης, Μπελαντής Δημήτρης, Μπόλαρη Μαρία,
Μπόλας Μάξιμος, Μπούκας Κώστας, Ναθαναηλίδου Κωνσταντίνα, Νταβανέλος Αντώνης,
Ουζουνίδου Ευγενία, Παπαδόγιαννη Σόφη, Παπαδόπουλος Χρήστος, Παπαμιχαλοπούλου Μαρία,
Παπατριανταφύλλου Νίκος, Πριμηκήρης Βασίλης, Πρωτονοτάριος Γιάννης, Σαπουνάς Γιώργος, Σουλτανίδου Χριστίνα, Σπανού Δέσποινα, Σπηλιοπούλου Μάγδα, Στρατούλης Δημήτρης, Συράκου Σταυρούλα, Τόλιος Γιάννης, Φοντάνας Γιάννης, Φραγκιαδάκη Μαρία, Φράγκου Λία, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Χαρίσης Γιώργος, Χουντής Νίκος, Ψαρρέα Ελένη.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here