Από σήμερα οι αιτήσεις 1.639 ανέργων για εργασία σε 28 δομές προσφύγων

Αρχίζει σήμερα, Παρασκευή, 28 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στις δομές υποστήριξης προσφύγων

Ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 8 Αυγούστου, να υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασής τους  (όνομα χρήστη και κωδικός).

Οι 1.639 ωφελούμενοι θα εργαστούν για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, σε 28 κέντρα φιλοξενίας και δομές Α’ υποδοχής σε συνολικά εννέα Περιφέρειες της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ, όσοι είναι άνω των 25 ετών, θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Όσοι εργαζόμενοι απασχοληθούν σε νυχτερινή βάρδια, προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής και, ως εκ τούτου, οι αποδοχές τους θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αναγκαστουν να αλλάξουν τόπο διαμονής,  θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.

Θα απασχληθούν σε ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, νοσηλευτή, δασκάλου, βρεφονηπιοκόμου, ηλεκτρολόγου, υδραυλικού, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμου, οδηγού και σε θέσεις γενικών καθηκόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση σε τρεις διαφορετικές δομές, αλλά μόνον για μια ειδικότητα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here