Αγρότες: Κλειστά επ΄αόριστον πάλι τα Τέμπη

Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχωρούν και πάλι από τις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου. Το διήμερο των αγροτικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Αθήνα  οι αγρότες είχαν αφήσει την Κοιλάδα ανοιχτή αρκετές ώρες προκειμένου να διευκολύνουν τη μετακίνηση των συναδέλφων τους.

Οι αγρότες των Τεμπών, που δεν έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση από την κυβέρνηση για διάλογο, στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει μαζί με τους αγρότες του μπλόκου Μικροθηβών, με τις οποίες έχουν συνταχθεί και αγρότες πολλών ακόμη μπλόκων.

Η εβδομάδα που έρχεται αναμένεται να είναι καθοριστική για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.

 

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων πρόκειται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των 68 μπλόκων που συμμετείχαν στα δύο ογκώδη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποίησεών τους.

Η Συντονιστική, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μπούτα, ζητεί απόσυρση του ασφαλιστικού και το φορολογικού και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here