Ιράν: Πόλεμος στους δρόμους της Τεχεράνης-Ενας αστυνομικός νεκρός και τρεις τραυματίες από πυρά ενόπλου-Επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, στρατιωτικές βάσεις

Facebook
Twitter
Google+
Pinterest

 

Στην άβυσσο της ανοικτής ένοπλης σύγκρουσης βυθίζεται το Ιράν. Οπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι τρεις συνάδελφοί του τραυματίστηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων και ταραχών στο Ιράν, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της χώρας.

Οι νεκροί από τις διαδηλώσεις ως τώρα ανέρχονται σε 14 σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.

Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται θάνατος αστυνομικού αφότου ξέσπασαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας διαδηλωτής «επωφελήθηκε από την κατάσταση στην πόλη Νατζάφ Αμπάντ και άρχισε να πυροβολεί τις αστυνομικές δυνάμεις με ένα κυνηγετικό όπλο». Από τα πυρά σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.

Σύμφωνα με ιρανικές πηγές οι αρχές ασφάλειας αν και προσπάθησαν αρχικά να αντιμετωπίσουν ήρεμα τις διαδηλώσεις, προσχώρησαν σε συλλήψεις 400 ατόμων.

Οπως μεταδίδουν ιρανικά Μέσα, ένοπλοι διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν αστυνομικά τμήματα και στρατιωτικές βάσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here