Χριστίνα Χαλιλοπούλου: Θλίψη και ντροπή για τη δήλωση Δαβάκη για τους Ρομά-Να ντρέπεστε για την εξαθλίωση που επέβαλαν οι ανύπαρκτες πολιτικές σας

Με μια καταιγιστική ανάρτηση στο facebook, η Χριστίνα Χαλιλοπούλου, στέλεχος της ΝΔ και υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, προερχόμενη από το χώρο των Ρομά, που είχε διατελέσει αναπληρώτρια Γραμματέας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, καταγγέλλει τις απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή τς ΝΔ Θ. Δαβάκη κατά των Ρομά.

Η κ. Χαλιλοπούλου, εκφράζει την θλίψη και την ντροπή της για την πολιτική της συνύπαρξη στο χώρο της ΝΔ με άτομα που έχουν τέτοιες αντιλήψεις, μιλά για περιφρόνηση των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και για κατασπατάληση πολλών εκατομμυρίων που οι Ρομα ουδέποτε είδαν.

«Να λυπάστε κύριε Δαβάκη για το μέλλον της Ελλάδας, διότι αυτά τα παιδάκια στα οποία υποτιμητικά αναφέρεστε, προκαθορίζοντας το μέλλον τους, είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες του αύριο. Να ντρέπεστε για την εξαθλίωση την οποία οι ανύπαρκτες πολιτικές σας, έχουν οδηγήσει μια μερίδα Ελλήνων να ζει περιθωριοποιημένη»,, καταλήγει.

Ολη η ανάρτηση:

Διαβάζοντας τη δήλωση του βουλευτή κυρίου Δαβάκη, μόνο θλίψη και ντροπή μου προκαλεί η συνύπαρξη μας στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο υπηρέτησα κατά το παρελθόν ως εκλεγμένη νομαρχιακή σύμβουλος αλλά και ως πολιτευτής της οποίας τις ψήφους (πολλών χιλιάδων) ουδέποτε κανείς δεν περιφρόνησε.
Αντιθέτως, η περιφρόνηση προηγούμενων κυβερνήσεων και η ανύπαρκτη πολιτική βούληση, είναι μερικοί από τους λόγους που έχουν οδηγήσει αυτούς τους ανθρώπους να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, στο περιθώριο και δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις στην παρανομία.
Η πελατειακή σχέση που κατ’ επιλογήν οι βουλευτές προηγούμενων κυβερνήσεων με πείσμα διατηρούσαν εκμεταλλευόμενοι είτε την ανάγκη των Τσιγγάνων για επιβίωση, είτε την πλήρη εξαθλίωση τους, μόνο θυμό μου προκαλεί διότι εσείς οι ίδιοι κύριε Δαβάκη, καταπατήσατε και απαγορεύσατε κάθε δικαίωμα στην κοινωνικοποίηση αυτών των ανθρώπων που με περίσσια άνεση απαξιώνεται.
Είναι πολλά τα εκατομμύρια των ευρώ που προηγούμενες κυβερνήσεις με πρόφαση τα έργα ανάπτυξης και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων, τους εκμεταλλευτήκαν αποσπώντας την ψήφο τους αλλά και την εμπιστοσύνης τους. Εμπιστοσύνη που κάθε Έλληνας πολίτης οφείλει να έχει στον Βουλευτή του, Υπουργό του κ.α. Αυτά τα εκατομμύρια, οι Τσιγγάνοι ούτε τα είδαν ούτε και τα βίωσαν στην καθημερινότητα τους.
Να λυπάστε κύριε Δαβάκη για το μέλλον της Ελλάδας, διότι αυτά τα παιδάκια στα οποία υποτιμητικά αναφέρεστε, προκαθορίζοντας το μέλλον τους, είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες του αύριο. Να ντρέπεστε για την εξαθλίωση την οποία οι ανύπαρκτες πολιτικές σας, έχουν οδηγήσει μια μερίδα Ελλήνων να ζει περιθωριοποιημένη.

Ποιά είναι

Η Χριστίνα Χαλιλοπούλου είναι διεθνολόγος, νομικός και πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου των Ρομά «Ελειθώ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here