Προεκλογικό τρικ Λεπέν- Αποσύρεται, δήθεν, προσωρινά από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου

Σε μια καθαρά οπουρτουνιστική και άκρως υποκριτική πολιτική κίνηση, προσχώρησε σήμερα η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, ανακοινώνοντας ότι αποσύρεται προσωρινά από την ηγεσία του κόμματός της, του Εθνικού Μετώπου. Πρόκειται καθαρά για ενέργεια πολιτικής τακτικής με την οποία η ακροδεξιά υποψήφια προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την πολιτική της επιρροή, η οποία εκτιμά προφανώς ότι υπερβαίνει τα στενά, ρατσιστικά όρια του ακραίου λαικιστικού δεξιού κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας της.

Η Λεπέν θεωρεί προφανώς ότι η προσωπική της εμβέλεια υπερβαίνει το κόμμα της, καθώς οι δημοσκοπήσεις της δίνουν στο δεύτερο γύρο ποσοστά έως και 36% από 21,3% που πήρε στον πρώτο γύρο. Αντίθετα ο σκληροπυρηνικός πατέρας της, Ζαν Μαρίν Λεπέν, που είχε πάρει παρεμφερές ποσοστό, 20% στις προεδρικές εκλογές του 2002 και είχε περάσει, ανέλπιστα στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον δεύτερο γύρο, μετά την κινητοποίηση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, πήρε μικρότερο ποσοστό, μειώνοντας τη δυναμή του στο 17%!

«Θέλω να αποσυρθώ προσωρινά από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου. Είμαι μόνο υποψήφια στις προεδρικές εκλογές», δήλωσε η Λεπέν σε συνέντευξή της.

Μία ημέρα μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, τα κόμματα στη Γαλλία ενώθηκαν καλώντας τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Εμάνουελ Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Υπέρ του Μακρόν τάχθηκε και ο απερχόμενος πρόεδρος Φρ Ολάντ, καλώντας τους Γάλλους να κάνουν το ίδιο, ενώ τους προειδοποίησε ότι η Λεπέν αποτελεί κίνδυνο για την χώρα, κάνοντας λόγο για διχασμό και απομόνωση.

Η Λεπέν δήλωσε βέβαιη για τη νίκη της και επιτέθηκε σφοδρά στον Μακρόν, αποκαλώντας τον «υστερικό, ακραίο Ευρωπαίο», που είναι αδύναμος απέναντι στον τζιχαντιστικό τρόμο.

«Είναι υπέρ των απόλυτα ανοιχτών συνόρων. Λέει ότι δεν υπάρχει γαλλική κουλτούρα. Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας στον οποίο να δείχνει ελάχιστο πατριωτισμό», είπε η Λεπέν για τον αντίπαλό της.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here