Και δεύτερος δήμος αγοράζει κόκκινα δάνεια δημοτών του για να τους γλιτώσει από τα funds

Μετά το δήμο Ζαχάρως, τώρα και ο δήμος Ήλιδος παίρνει πρωτοβουλία για να σώσει από τα ξένα funds τα σπίτια των δημοτών του.

Για να προστατευθούν οι δανειολήπτες όλου του δήμου Ήλιδας από τα διάφορα funds που αγοράζουν «κόκκινα δάνεια» σε πολύ χαμηλή τιμή, αναλαμβάνει και ο δήμος Ήλιδας ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο δήμος Ζαχάρως

Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, θα κάνει τις απαιτούμενες κινήσεις ώστε, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ήλιδας κ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, να μην «παραχωρηθεί η περιουσία των ανθρώπων που την απέκτησαν με αίμα, για ένα ξεροκόμματο». Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος είπε ότι ο δήμος Ζαχάρως κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση η οποία αφού αξιολογηθεί από την ΚΕΔΕ θα έρθει εκ νέου για συζήτηση και ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όμως, κατέληξε ο κ Χριστοδουλόπουλος «έχουμε υποχρέωση όλοι μας να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προστατευθούν οι δανειολήπτες».

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με όσα έχει ήδη ανακοινώσει ο δήμος Ζαχάρω, θα χαρτογραφηθεί ο αριθμός των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και στη συνέχεια θα ιδρυθεί Εταιρεία Ειδικού Σκοπού η οποία θα αγοράσει τα «κόκκινα» δάνειά τους στις ίδιες χαμηλές τιμές και στη συνέχεια θα διευκολύνει τους δανειολήπτες στην ομαλή εξυπηρέτηση της οφειλής

Θα  πρέπει μέσα στους επόμενους 3 μήνες, οι κάτοικοι της Αμαλιάδας – Κουρούτας – Μαραθιάς και Αγίου Ιωάννη να έχουν δηλώσει τις ιδιοκτησίες.

 

Η πρωτοβουλία ανήκει στον δήμο Ζαχάρως. Ο δήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Φάμελος και ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» και εκλεγείς δήμαρχος τέσσερις φορές από το 2002, Πανταζής Χρονόπουλος, παρουσίασαν τους βασικούς άξονες του πλάνου, το οποίο περιλαμβάνει την ίδρυση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού και την αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου, ώστε να αποτραπεί η πώληση των «κόκκινων» δανείων σε ξενα funds σε εξευτελιστικές τιμές.

«Όλοι έχετε ακούσει ότι τώρα τελευταία, διάφορα funds αγοράζουν κόκκινα δάνεια και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή. Πούλησαν  δάνεια στο 8% και στο 13% της κανονικής αξίας. Εμείς, αφού φτιάξουμε την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού ως δημος, θα κάνουμε προτάσεις αγοράς των δανείων μέσα σε αυτές τις χαμηλές τιμές που δεν θα μπορούν να αρνηθούν, για να πάρουμε τα κόκκινα δάνεια των δημοτών μας και να έρθουν να τα εξοφλήσουν σε ένα άλφα χρονικό διάστημα, μόνο με μια μικρή προσαύξηση» εξήγησε ο κ. Χρονόπουλος, τονίζοντας ότι η δημοτική περιουσία υπερβαίνει σε αξία τα 15 εκατ. ευρώ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όπλο».

«Όταν θα αγοράσουμε π.χ. το δάνειο με 10%, θα το πάρει και ο οφειλέτης στην ίδια τιμή, ίσως με μια μικρή προσαύξηση 2%, ώστε να μη χάσει το σπίτι του. Σε πρώτη φάση θα καλέσουμε όλους τους δημότες που έχουν πρόβλημα με τα στεγαστικά δάνεια και στη συνέχεια θα δούμε και τα υπόλοιπα δάνεια, διότι δεν είναι υπέρογκα και θεωρούμε ότι είναι εφικτό να δοθεί λύση, για να μην τα πάρουνε τα αρπακτικά που φοράνε τον μανδύα της Ευρώπης και να πάρουν τον ιδρώτα των συμπατριωτών μας» κατέληξε.

 
Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here