Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών-Πυροβόλησαν αστυνομικό-Διέφυγαν με βαν οι δράστες

ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΑ ΠΟΙΟΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το Εφετείο Αθηνών στην Οδό Λουκάρεως.

Ο φύλακας είδε δύο άτομα  να αφήνουν μία τσάντα και να εξαφανίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι πυροβόλησαν κατά αστυνομικού που τους αντιλήφθηκε.

Ο φρουρός στην κατάθεσή του σύμφωνα με πληροφορίες  είπε ότι «αφού άφησαν τη βόμβα, οι δύο τρομοκράτες έφυγαν και μπήκαν στο βανάκι που τους περίμενε. Άκουσα ένα θόρυβο, μπορεί και να πυροβόλησαν». Μέχρι αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν έχει βρεθεί κάποιος κάλυκας

ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΑ

Ο φύλακας έκανε λόγο για ένα λευκό αυτοκίνητο, πιθανότατα βαν, και όχι για μηχανή, όπως ήταν η αρχική πληροφορίες, ότι ήταν το όχημα διαφυγής των δύο ανδρών που άφησαν τα ξημερώματα την τσάντα με τα εκρηκτικά στο Εφετείο.

Αυτό οδηγεί τους αστυνομικούς στο να εξετάσουν το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν περισσότεροι από δύο – τρεις ή τέσσερις στον αριθμό.

Προηγήθηκαν στις 2:50  δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστου στα γραφεία ιστοσελίδας, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε τοποθετηθεί σε τσάντα, πυροδοτήθηκε στις 03.25.

Στο σημείο, που έχει αποκλειστεί, βρίσκεται το Τμήμα Εξουδετέρωνσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Βασίλης Χρονόπουλος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι συνήθως συμβολικές. Όπως είπε, ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν, σε τσάντα που τοποθετήθηκε στην είσοδο του κτιρίου από δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε πως οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις, ενώ στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί της αντιτρομοκρατικής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

ΠΟΙΟΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ

Δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ και εκτιμήσεις για την οργάνωση που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό,  εδώ

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Δολοφονική πρόθεση και όχι αποτρεπτική-προειδοποιητική βολή βλέπει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στο πυροβολισμό που έρριξαν εκείνοι που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο Εφετείο […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here