Κυβέρνηση: Η αντιπολίτευση μάχεται υπέρ καναλαρχών, κατά ευάλωτων ομάδων

Επίθεση στην αντιπολίτευση την οποία κατηγορεί ότι δίνει παράλληλη μάχη υπέρ των συμφερόντων των καναλσρχών και κατά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, εξαπέλυσε η κυβέρνηση. 

Οπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές,  ο πόλεμος που δέχεται το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου (Παράλληλο πρόγραμμα) και τηντην ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, είναι εύκολα εξηγήσιμος

Οι δυνάμεις αυτές – οι οποίες μάλιστα έχουν βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία– προσπαθούν να εμποδίσουν με κάθε μέσον την κοινωνική πολιτική και την θεσμοθέτηση μέτρων ανακούφισης, προς όφελος της δικής τους  πολιτικής τακτικής. Το σοβαρό ζήτημα όμως είναι ότι η τακτική αυτή ασκείται σε βάρος των πιο αδύναμων, επιχειρώντας μάλιστα να εμπλέξει, στην υπονόμευση  της κοινωνικής πολιτικής και τους δανειστές «, επισημαίνεται χαρακτηριστικά. 

Η κυβέρνηση υπενθυμίζει χαρακτηριστικά ότι:

 1. Όταν το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα εισήχθη για συζήτηση στην Βουλή (16/12/21015), η αντιπολίτευση έδωσε λυσσαλέα μάχη εναντίον του, με το επιχείρημα ότι «δεν ήταν σωστά κοστολογημένο». Η τακτική αυτή, αποτελούσε έμμεση, αλλά σαφέστατη έκκληση προς τους δανειστές να παρέμβουν, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να ζητήσουν από την κυβέρνηση περισσότερες διευκρινίσεις. Για να ενισχύσουν μάλιστα την προσπάθειά τους, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αποχώρησαν από την επιτροπή της Βουλής. Η αχαρακτήριστη αυτή τακτική της αντιπολίτευσης κατάφερε να καθυστερήσει την επίλυση σοβαρότατων κοινωνικών προβλημάτων για ενάμιση μήνα.
 1. ¨Όταν η κυβέρνηση μετέτρεψε την διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, από επείγουσα σε απλή, (17/12/2015) ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για την παροχή των διευκρινίσεων που ζητήθηκαν, η αντιπολίτευση έσπευσε να πανηγυρίσει. (Πρόεδρος ΝΔ: «άνθρακες ο θησαυρός». Ντ. Μπακογιάννη: «Πυροτέχνημα». Γ. Βρούτσης: «Βατερλώ» Γ. Λοβέρδος: «Εξευτελίστηκαν»). Η σημαντική τους νίκη ήταν ότι, τουλάχιστον, είχαν καταφέρει να μεταθέσουν την νομοθετική πρωτοβουλία για μετά τα Χριστούγεννα.
 1. Η κυβέρνηση υλοποίησε την ρητή δέσμευσή της προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ότι το νομοσχέδιο δεν αποσύρεται. Κάποιες επείγουσες διατάξεις προωθήθηκαν με δύο πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ ο κορμός του νομοσχεδίου εισήχθη εχθές (11/12/2016) προς συζήτηση στην Βουλή. Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εμποδίσει με αθέμιτους τρόπους και μέσω των δανειστών την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, έπεσε στο κενό.
 1. Στην Βουλή, η αντιπολίτευση εξαπέλυσε και πάλι έναν αχαρακτήριστο επικοινωνιακό πόλεμο. (Μ Βορίδης «παράλληλο δούλεμα». Εύη Χριστοφιλοπούλου: «νομοσχέδιο κουρελού – συνονθύλευμα ρουσφετολογικών ρυθμίσεων».
 1. Επιπλέον, η Νέα Δημοκρατία έσπευσε σήμερα να καταθέσει ένσταση αντισυνταγματικότητας για τις δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το νομοσχέδιο αυτό, καθιερώνει, μεταξύ άλλων:

 • Υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και ευπαθών ομάδων.
 • Μέτρα για την κάλυψη κενών θέσεων σε νοσοκομεία και αγροτικά ιατρεία.
 • Διαφανή διαχείριση λίστας χειρουργείου για την έγκαιρη, ασφαλή και χωρίς συναλλαγή (φακελάκι) εξυπηρέτηση των πολιτών.
 • Ίδρυση Νοσοκομείου Θήρας μέσω ΑΕΜΥ Α.Ε.
 • Στήριξη οργανώσεων με κοινωνική δραστηριότητα στον τομέα της αλληλεγγύης. Σύσταση και λειτουργία δομών κοινωφελούς χαρακτήρα από τους ΟΤΑ.
 • Διασύνδεση των ΟΤΑ με τα κοινωνικά προγράμματα
 • Κοινωνικά Τιμολόγια ΟΤΑ
 • Ένταξη τρίτεκνων οικογενειών στο ν.2643/1998 (Α΄ 220)
 • Ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές από άπορες οικογένειες.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here