Μπαλτάκος: Ετοιμο το δεξιό κόμμα σε δύο-τρείς μήνες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την διεξαγωγή διερευνητικών συζητήσεων για την δημιουργία ενός ακραιφνούς δεξιού κόμματος παραδέχθηκε ο πρώην στενός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Presspublica.

Μιλώντας στον Σκάι είπε ότι υπάρχουν ανιχνεύσεις και ζυμώσεις, καθώς κατά την εκτίμησή του υπάρχει ανάγκη για την δημιουργία κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Οπως είπε οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και σε δύο-τρεις μήνες θα μπορούσε να ανακοινωθεί και να είναι έτοιμο για συμμετοχή σε εκλογές.

Στο χθεσινό δημοσίευμα του Νάσου Χατζητσάκου στην Presspublica, τονιζόταν χαρακτηριστικά ότι «δεκάδες παλιά αλλά και εν ενεργεία «γαλάζια» στελέχη προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός νέου κόμματος, το οποίο θα καλύψει τον χώρο που αφήνει στην ακραιφνή λαϊκή δεξιά, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι διεργασίες ήδη έχουν αρχίσει και στόχος είναι ο νέος πολιτικός φορέας να είναι έτοιμος, όποτε και αν γίνουν εθνικές εκλογές».

Την αποκάλυψη για τις διεργασίας σχηματισμού νέου κόμματος στο χώρο της λαϊκής δεξιάς έκανε από τη «μικρή οθόνη» ο μέχρι πρότινος συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ βουλευτής και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος. Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι, ήδη, τουλάχιστον 40 πρώην και νυν «γαλάζια» στελέχη συμμετείχαν πρόσφατα σε ευρεία συζήτηση η οποία έλαβε χώρα στο γραφείο του δικηγόρου, κ. Τάκη Μπαλτάκου.

Ο κ. Μπαλτάκος, ο οποίος φέρεται να έχει απομακρυνθεί από το περιβάλλον Σαμαρά (σημειωτέον, ήταν ο γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, μέχρι την παραίτηση του λόγω του γνωστού βίντεο της συνομιλίας του με τον Η. Κασιδιάρη της ΧΑ), έχει επαφές με πρώην υπουργούς της περιόδου 2004 – 2009 και στελέχη της ΝΔ.

Με Φρ. Φραγκούλη αρχηγό;

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ, ο κ. Μπαλτάκος, είπε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να είναι επικεφαλής, ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να είναι αρχηγός ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσε να είναι αρχηγός.

Ανέφερε ότι η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινείται καθαρά στο κέντρο, ενώ τόνισε πως η χώρα έχει ανάγκη από ένα δεξιό κόμμα και εάν υπάρξει σύμπνοια μεταξύ όσων συζητούν τότε θα δημιουργηθεί ο κομματικός σχηματισμός.

Πρόσθεσε ότι με αυτό το κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί ο Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας πως τα ποσοστά συνολικά ενός δεξιού κόμματος θα φθάσουν στο 10%-12%.

Απέκλεισε, δε, συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, αλλά είπε ότι το υπό συζήτηση νέο δεξιό κόμμα θα μπορούσε να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι κατά την άποψη του δεν είναι ακροδεξιοί, αλλά δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Μίλησε για κόμμα με πατριωτικό χαρακτήρα, αντιμνημονιακό και τάχθηκε εναντίον της δημιουργίας των hot spots.

ΝΔ: Γιατί δεν πάει απευθείας στην ΧΑ;

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για όσα είπε ο κ. Μπαλτάκος, η αντίδραση της ΝΔ ήταν η εξής: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here