Τόκιο: Εδώ ο υψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο

Δυό φορές πιο ψηλό από το σημερινό υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, το Μπουρτζ Χαλίφα που βρίσκεται στο Ντουμπάι, είναι το κτίριο Sky Tower Mile που σχεδιάζεται στο Τόκιο.

Το Sky Tower Mile θα φτάσει σε ύψος τα 5,577 πόδια ψηλό και θα φιλοξενεί 55.000 άτομα. Η είσοδός του  θα είναι στα νοτιοανατολικά της ιαπωνικής πρωτεύουσας.
Εφόσον γίνουν δεκτά τα σχέδια – το «Sky Tower Mile» – θα πρέπει να περιβάλλεται από μια σειρά από τεχνητά εξαγωνικά νησιά, όπως αναφέρει η εταιρεία Architectural Digest. Αυτά τα νησιά έχουν σχεδιαστεί για την προστασία του Τόκιο από τις πλημμύρες και θα λειτουργήσουν ως θεμέλιο για τα σπίτια που θα φιλοξενήσουν περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους.

Ο ουρανοξύστης,  σχεδιάζεται να  έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2045.
Ο Πύργος και τα δορυφορικά νησιά, που σχεδιάστηκαν από τον Kohn Pedersen Fox και την μηχανολογική εταιρεία Leslie E. Robertson, σχεδιάζονται να τροφοδοτούνται εν μέρει από το σύστημα διαμετακόμισης. Επιπλέον τα αιολικά πάρκα, τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά φύκια στα νησιά προγραμματίζονται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πρόσοψη του πύργου έχει σχεδιαστεί για να συλλέγει το φίλτρο και την αποθήκευση του νερού αποτρέποντας την ανάγκη για άντληση νερού στους πάνω ορόφους. Σύμφωνα με Architectural Digest, ο πύργος θα έχει «Πολυεπίπεδα λόμπι, όπου οι κάτοικοι θα μοιράζονται τις ανέσεις, όπως εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, ξενοδοχεία , γυμναστήρια, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here