Μαγνητική καταιγίδα αναμένεται στις 24 Ιουλίου – Μάλλον ασήμαντες οι συνέπειες

Σχετικά ισχυρή μαγνητική καταιγίδα αναμένεται να επηρεάσει ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ίσως δορυφορικές συσκευές στις 23 Ιουλίου σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ηλιακής Αστρονομίας Ακτίνων Χ Λέμπεντεφ.

Οι καταιγίδες αυτού του είδους προκαλούν διακύμανση στα ενεργειακά συστήματα καθώς επηρεάζουν το γαιομαγνητικό πεδίο για αρκετές ώρες έως και ημέρες. Όταν είναι πολύ ισχυρές, διαταράσσουν τις ραδιοφωνικές εκπομπές, την ακριβεια των GPS, επηρεάζουν την αεροπλοϊα, την ναυσιπλοϊα, ακόμα και τα υποβρύχια, τα ραντάρ, τις δορυφορικές λειτουργίες κ.α. Επίσης αυξάνουν τη θερμοκρασία στα ανώτερα στρώματα της ατμοσφαιρας και πιθανόν επηρεάζουν τους τεχνητους δορυφόρους.

Η καταιγίδα θα επηρεάσει την γη και κατά τις προηγουμενες μέρες σε κάποιο βαθμο -υπολογίζουν διακυμάνσεις στις 15 Ιουλίου, στις 20 και στις 22. Θα μπορεί να παρατηρηθεί από περιοχές που βρίσκονται σε γεωγραφικό πλάτος άνω των 60 μοιρών, βορειοτερες δηλαδή και της  Πολωνίας που βρίσκεται σε πλάτος 55 μοιρών.
Ομως δεν είναι η πρώτη φετεινή μαγνητικη καταιγίδα. Είχαμε παρόμοια φαινόμενα στις 6 και 7 Μαΐου καθώς και στις 28 Ιουνίου και προηγουμένως στις 24 Απριλίου.
Σε καμία πάντως προηγουμενη εξίσου ισχυρή καταιγίδα δεν παρουσίαστηκαν αξιοσημειωτα προβλήματα

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here