Μούσχουρη: Εχασα μαλλιά, κιλά, φοβήθηκα το θάνατο, αλλά εξοικειώνομαι

Η Νάνα Μούσχουρη, 85 ετών πλέον, μίλησε μεταξύ άλλων και για την ασθένεια που την τρόμαξε

Σε συνέντευξή της είπε

«Είχα αρχίσει να παχαίνω καθώς μεγάλωνα, αλλά αρρώστησα, μια πολύ σοβαρή αρρώστια, έχασα πολλά μαλλιά και πολλά κιλά. Δεν θέλω να μιλήσω γι αυτό, ας το ξεπεράσουμε αυτό. Φοβόμουν το θάνατο, καθε φορά που έχανα ένα αγαπημένο πρόσωπο, έλεγα «θα τον βρω μια μέρα κάπου». Όταν αρρώστησα, φοβήθηκα το θάνατο αλλά έχω αρχίσει να εξημερώνομαι»(εννοεί προφανώς εξοικειώνομαι, αλλά το γεγονός ότι έχει ζήσει απο μικρή στο εξωτερικό μονίμως, ή ίσως και η ηλικια, την έκαναν να πει εκ παραδρομής εξημερώνομαι)

Στο ερώτημα αν μετάνιωσε για κάτι, απάντησε:

«‘Ηθελα να είχα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα παιδιά μου, έκανα πολλά και μακρινά ταξίδια. Μεγαλώσανε με μια ναντά, και μου το χρεώνουν τώρα που μεγάλωσαν, όχι άσχημα, αλλά έχουν δίκιο, ομως αυτή ήταν η δουλειά μου, όποια εργασία και να κάνεις είναι σημαντικη, γιατι σε κρατάει σε ζωή, σε κινηση»

Για τη διαμάχη Χατζηδάκι-Θεοδωράκη, είπε

«Με τον «Επιτάφιο», βγήκε ξαφνικά ο Μίκης Θεοδωράκης και είπε ότι αυτό που έκανε ο Χατζιδάκις μαζί μου δεν του άρεσε και προτιμουσε το Παλικάρι του Κάμπου. Ξεκινησε μια σχέση επιθετική ο Μάνος και ο Μικης που ήταν πολύ καλοί φίλοι πριν, έγραφαν σε εφημεριδες, απαντούσε ο ένας στον άλλο και οι εφημεριδες ήταν ευχαριστημένες, αλλά εμένα αυτό δεν μου άρεσε, ο πόλεμος,  ψαχνω να βρω στη ζωή μου την ειρήνη και την  αγάπη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here