Και ποινική έρευνα για τον εισαγγελέα που ύβρισε Τσίπρα-Παυλόπουλο

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκάλεσαν οι αναρτήσεις αντεισαγγελέα Εφετών ο οποίος φέρεται να έχει αναρτήσει φωτογραφίες με προσβλητικά σχόλια σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αλέξη Τσίπρα για το Μακεδονικό.

Η κυρία Ξένη Δημητρίου ζήτησε τη διενέργεια και ποινικής έρευνας σε βάρος του ανώτερου δικαστικού λειτουργού, στέλνοντας την παραγγελία της στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Η πειθαρχική έρευνα θα διεξαχθεί από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο εν ενεργεία αντεισαγγελέας Εφετών φέρεται να κάνει λόγο σε αναρτήσεις του για «κομμούνια» από τα οποία «καταστράφηκε η χώρα» και πρέπει «να φύγουν», ζητάει την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και την παραίτηση του Πρωθυπουργού, τον οποίο αποκαλεί «εθνικό μειοδότη» .

Μετά ταύτα ο Υπουργός Δικαιοσύνης «παρήγγειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από Αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος φέρεται σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να έχει αναρτήσει φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού με προσβλητικά σχόλια για τα πρόσωπα των ανωτέρω, καθώς επίσης και δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά βουλευτή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here