Στο εδώλιο σήμερα 18 αστυνομικοί για την άγρια καταστολή του 2011

Συνεχίζεται σήμερα στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων η δίκη των 18 αστυνομικών, 16 επικεφαλής διμοιριών Υ.Α.Τ. και 2 μελών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, για την άγρια καταστολή και την ωμή, εγκληματική αστυνομική βία εναντίον των πολιτών που συμμετείχαν στις αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις, του διημέρου 28 και 29 Ιουνίου 2011, όταν η πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση έφερε το Πρώτο Μεσοπρόθεσμο.

Όπως καταγγέλλει η «Παντιέρα», σήμερα, εξήμιση (6,5) χρόνια μετά, πολλοί από τους εμπλεκόμενους έχουν αμειφθεί και προαχθεί από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., η δίκη γίνεται σε συνθήκες παρασιώπησης και συγκάλυψης, ενώ Δικαιοσύνη και κυβέρνηση απέχουν προκλητικά από τις οφειλόμενες ενέργειες για την αποκάλυψη της αλήθειας και την συνολική απόδοση ευθυνών, σε όλους τους υπαιτίους και για τα κακουργήματα που διέπραξαν.

Θυμίζουμε:

– H Διεθνής Αμνηστία είχε καταδικάσει τη χρήση υπερβολικής βίας από την Αστυνομία κατά τις διαδηλώσεις, παραθέτοντας μαρτυρίες για απαράδεκτες μεθόδους καταστολής στις ειρηνικές διαδηλώσεις.

-Η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου είχε διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την αλόγιστη χρήση χημικών στο μετρό στο Σύνταγμα έπειτα από σχετικές καταγγελίες του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνου Λουράντου.

-Εισαγγελική παρέμβαση από τον εισαγγελέα Ιωάννη Τέντε για τη χρήση χημικών είχε ζητήσει και ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης. Η

-Η επίθεση της Αστυνομίας στο αυτοσχέδιο ιατρείο της πλατείας Συντάγματος, μέσα στο οποίο νοσηλευόταν τραυματισμένοι διαδηλωτές, σχολιάστηκε αρνητικά από τον δημοσιογράφο Γεώργιο Αυγερόπουλο ο οποίος δημοσίευσε βίντεο με τις μαρτυρίες των εκεί γιατρών με θέμα Ούτε στον πόλεμο δεν γίνονται αυτά.

-Φωτορεπόρτερ δέχτηκαν λεκτική, σωματική βία και προπηλακισμούς από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ κατά την κάλυψη των διαδηλώσεων 28 και 29 Ιουνίου. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ με γράμμα στο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατήγγειλε τα περιστατικά αυτά.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here