Ξυλοδαρμός εργαζόμενης φοιτήτριας από τον εργοδότη της

 

Τον άγριο ξυλοδαρμό εργαζόμενης φοιτήτριας από τον εργοδότη της, που είχε ως αποτέλεσμα να μεταβεί η κοπέλα στο νοσοκομείο ξημερώματα Κυριακής, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων του Νομού Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση-καταγγελία έχει ως εξής:

«Το σωματείο επισιτισμού και τουριστικών επαγγελμάτων νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει  τον άγριο ξυλοδαρμό εργαζόμενης αυταδέλφισσας μας από τον εργοδότη της.

Η πράξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μεταβεί στο νοσοκομείο ξημερώματα Κυριακής.

Η συναδέλφισσά μας είναι φοιτήτρια στην πόλη μας και είναι μία από τους πάρα πολλούς φοιτητές – σπουδαστές που αναγκάζονται να δουλέψουν για να σπουδάσουν, να εξασφαλίσουν ένα χαρτζιλίκι για ελαφρύνουν την οικογένειά τους.

»Αυτό το σοβαρό γεγονός αποδεικνύει έμπρακτα την ανάγκη να μην είναι κανένας εργαζόμενος μόνος του, ευάλωτος, έρμαιο στις ορέξεις της εκάστοτε εργοδοσίας. Είτε εργάζεται χρόνια στον κλάδο, είτε δουλεύει περιστασιακά.

»Αυτή η ακραία συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργοδότη είναι η συνέχεια της συνήθους συμπεριφοράς “δεν πληρώνω”, “δεν ασφαλίζω”, “θα έρχεσαι όποτε σε χρειαστώ”, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και άλλα πολλά που συμβαίνουν κατά κόρον στον κλάδο. Αυτά είναι που ανοίγουν την όρεξη στον εκάστοτε εργοδότη να φέρεται στους εργαζόμενους σαν να είναι ιδιοκτησία του.

»Σε όλα αυτά θα μπει φρένο μόνο όταν το αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι! Με την οργάνωσή μας στο σωματείο, με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

»Όσο πιο πολύ ισχυροποιούμε την οργάνωση των εργαζομένων, τόσο περισσότερο θα σπάει ο φόβος.

»Κανένας φόβος – Καμιά υποταγή! Η συναδέλφισσά μας δεν είναι μόνη της, έχει δίπλα της το σωματείο σε όλη αυτή τη διαδικασία.

»Καλούμε όλη την τοπική κοινωνία να καταδικάσει αυτό το αποτρόπαιο γεγονός.

Κανένας μόνος του!».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here