ΣΥΡΙΖΑ για την απόπειρα νοθείας της ΝΔ στις εκλογές στην ΑΔΕΔΥ

Μετά το σοβαρό περιστατικό στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τον αντικαταστάτη του στενού συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ, Βασίλη Σπανάκη, που επιχείρησε να διπλοψηφίσει στο συνέδριο, με το διαβατήριο του κ. Σπανάκη:

«Η λαθροχειρία που επιχείρησε η ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποτελεί τη χειρότερη μορφή παλαιοκοκομματισμού, ενώ παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος. Συγκεκριμένα, ο στενότατος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης, έστειλε «αντικαταστάτη» στην ψηφοφορία για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο ο ίδιος, επίσης μέλος της ΔΑΚΕ, ήταν σύνεδρος από την Ομοσπονδία των Εφοριακών. Για… κακή το τύχη, όμως, ο «αντικαταστάτης», ο οποίος επιχείρησε να διπλοψηφίσει με το διαβατήριο του κ. Σπανάκη έγινε αντιληπτός, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η απόπειρα πλαστοπροσωπίας και νοθείας των εκλογών και ο εν λόγω να συλληφθεί επ’ αυτοφόρω. Ρωτάμε ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αν στη «συμφωνία αλήθειας» που υπόσχεται περιλαμβάνονται, εκτός από τις απολύσεις και τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, η καλπονοθεία και η πλαστοπροσωπία. Κατά τα άλλα, για όλα «φταίει ο συνδικαλισμός της Αριστεράς»…».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπανάκης εξαναγκάστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε άμεση παραίτηση μετά το συγκεκριμένο περιστατικό. Ο ίδιος, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του που μίλησαν στο enikos.gr, είναι αποφασισμένος να κινηθεί νομικά , καθώς υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που κατεγράφη κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στο συνέδριο. Ενώ βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για να διευκολύνει τις διαδικασίες.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ένταση επικράτησε την τελευταία ημέρα του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της διαδικασίας για την ψηφοφορία προεδρείου, όταν κάποιος επιχείρησε να ψηφίσει με κάρτα μέλους και αστυνομική ταυτότητα που ανήκε σε άλλο πρόσωπο.

Όπως καταγγέλλεται, τα ψευδή στοιχεία που έφερε ανήκαν σε πρόσωπο που ανήκει στην παράταξη της ΔΑΚΕ, ο οποίος δεν βρισκόταν στον χώρο (στον Βασίλη Σπανάκη)

Ο άνθρωπος που επιχείρησε να ψηφίσει με ψευδή στοιχεία έγινε αντιληπτός με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση, μέχρι που έφτασε η αστυνομία και τον συνέλαβε με την αυτόφωρη διαδικασία. Ο άνθρωπος όλη αυτή την ώρα, όπως αναφέρεται, βρισκόταν σε μεγάλη αμηχανία.

Πάντως, πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι «τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φέρονται να εμπλέκονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αμέσως αποδεκτές».

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της απερχόμενης διοίκησης ΑΔΕΔΥ, το περιστατικό είναι πρωτόγνωρο και υπάρχει φόβος, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here