Συνεχίζεται η διαμάχη για το «τις πταίει» για το θάνατο της 4χρονης σε απλή επέμβαση για κρεατάκια

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διοικηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας μετά τους ισχυρισμούς της ΠΟΕΔΗΝ ότι «πάνε να βγάλουν λάδι» τους φταιχτες και ριχνουν τα βάρη σε μια νοσοκόμα για το θάνατο  4χρονης πέρσι τα Χριστουγεννα στο νοσοκομείο Ηρακλειου -η μικρή είχε εισαχθεί για μια απλη επέμβαση για «κρετατάκια»
Στην ανακοινωση αυτή η ΔΥΠΕ αναφέρεται στον πόλεμο που κάνει χωρίς σεβασμό προς την οικογένεια του θύματος η ΠΟΕΔΗΝ και αναφέρει ότι η ΕΔΕ που διατάχθηκε επιρρίπτει ευθύνες σε δύο γιατρους και μια νοσηλεύτρια
Το πρωί η επικεφαλής της ΔΥΠΕ Κρήτης είχε δηλώσει ότι θα γίνει νέα ΕΔΕ επειδή το πόρισμα των ειδικών  δεν καταλήγει σε κάτι συγκεκριμένο για τα αίτια θανάτου και δεν έχουν εντοπιστεί ευθύνες, πέραν της παράβασης καθήκοντος που ομως δεν σχετίζεται με τα αίτια θανάτου. Είχε πει ότι θα χρειαστεί νέα ΕΔΕ για τα αίτια θανάτου και ότι η πρώτη έρευνα  διαπιστωσε χορήγηση υψηλής δοσης αδρεαναλίνης που όμως δεν σχετιζόταν με το θάνατο του παιδιού.
Η ανακοίνωση της ΔΥΠΕ Κρήτης έχει ως εξής
«Αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας  σχετικά με την τραγική υπόθεση του θανάτου της 4χρονης προ έτους η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ ,προς αποκατάσταση της αλήθειας που σκόπιμα διαστρεβλώνεται από συγκεκριμένους συνδικαλιστές με πρόθυμους συμμάχους ορισμένους δημοσιογράφους σε ΜΜΕ τοπικά και μη, διευκρινίζει για μια ακόμη φορά τα εξής:
Α. Ουδεμία προσπάθεια συγκάλυψης έγινε. Από την αρχή πρόθεση του υπουργείου και της ΥΠΕ ήταν να διερευνηθούν τα αίτια  και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν με σκοπό, εκτός από την απόδοση δικαιοσύνης , την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Δυστυχώς μία από τους γιατρούς που συμμετείχαν στην επέμβαση του παιδιού είχε την «ατυχία» να είναι συγγενής του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη. Αυτό αρκούσε για τον πρωτοφανή κανιβαλισμό τον οποίο υπέστη από μερίδα ΜΜΕ που αρέσκονται  στη διαστρέβλωση της αλήθειας, στη λασπολογία και στη συκοφάντηση. Στο χορό αυτό μπήκε από χθες η γνωστή για  τον «συνδικαλισμό» των προσωπικών επιθέσεων ΠΟΕΔΗΝ, σε ρόλο δικαστή, πραγματογνώμονα και υπέρτατου κριτή. Δεν θα την ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο που μόνο καλές υπηρεσίες στους εργαζόμενους δεν προσφέρει, εκμεταλλευόμενη ένα τραγικό συμβάν, χωρίς να σέβεται την οδύνη της οικογένειας
Β. Όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες (ΕΔΕ, προκαταρκτική εξέταση ) ολοκληρώθηκαν με σύννομο τρόπο.  Η ΕΔΕ απέδιδε ευθύνες σε δυο γιατρούς- μια εκ των οποίων η κα Πολάκη- και σε μια νοσηλεύτρια και ως εκ τούτου για τους μεν γιατρούς επιλήφθηκε άμεσα , μετά τη συγκρότησή του, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΥΠΕ ενώ για τη νοσηλεύτρια το αντίστοιχο συμβούλιο για το λοιπό προσωπικό, στο οποίο προϊσταται πρωτοδίκης. Σε αυτό το πλαίσιο και κατά τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες κλήθηκαν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, κατά την κρίση των συμβουλίων, και η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κλήτευση προφανώς δεν συνεπάγεται καταδίκη, όπως κάποιοι συνδικαλιστές και δημοσιογράφοι έσπευσαν  να προδικάσουν, κραυγάζοντας για «εξιλαστήρια θύματα», «κουκούλωμα», « μεθοδεύσεις» και άλλα τέτοια συνομωσιολογικά, χωρίς βεβαίως καμία απόδειξη.
Το «ψεύτικο» και «έωλο» κατηγορητήριο εναντίον της νοσηλεύτριας που επικαλείται στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ είναι  μόνο το ένα μέρος του πορίσματος. Ευθύνες αποδίδονται και στους άλλους δυο εμπλεκόμενους ιατρούς. Προφανώς βολεύει αυτό να αποσιωπηθεί. Αν κάτι είναι μεθοδευμένο  και έωλο είναι η προσπάθεια της ΠΟΕΔΗΝ να δημιουργήσει ενόχους και εντυπώσεις με βάση την αντιπαλότητά της με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Μια ΠΟΕΔΗΝ που έλαμπε δια της απουσίας όλα τα χρόνια που μεθοδικά αποσαθρωνόταν το ΕΣΥ ενώ τώρα βγαίνει καθημερινά με συνεχείς ανακοινώσεις,  μηδενίζοντας τις προσπάθειες για τη στήριξη του συστήματος υγείας και προσπαθώντας να σπείρει το φόβο και την ανασφάλεια μέσω της συνεχούς απαξίωσης των δημόσιων δομών υγείας, ευνοώντας αντικειμενικά τον ιδιωτικό τομέα.  Είναι τουλάχιστον θλιβερή , η σπουδή κάποιων ΜΜΕ  στην άκριτη υιοθέτηση των όσων η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει»
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here