Μόναχο: Το νέο τείχος της ντροπής- Χωρίζει τους ντόπιους από τους πρόσφυγες

Μνήμες άλλων εποχών θυμίζει η απόφαση των αρχών στο Μόναχο να υψώσουν τείχος που θα χωρίζει τον δικό τους κόσμο από τον κόσμο των προσφύγων.

Κάτοικοι της περιοχής ένιωσαν να απειλούνται από τους ξεριζωμένους και αντέδρασαν στο να εγκατασταθούν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα κοντά στα σπίτια τους. Στο όνομα λοιπόν της ασφάλειας αλλά και για να μην πέσει κατακόρυφα η αξία της περιουσίας τους (!) πίεσαν και κατάφεραν να βρεθεί «συμβιβαστική λύση». Να κατασκευαστεί τείχος στο  προάστιο Neuperlach Sud , με ύψος πάνω από 3,65 μέτρα. Το τείχος του Βερολίνου ήταν 3,60!

«Εφόσον μας χωρίζει από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα είμαστε ευχαριστημένοι», λένε μάλιστα κάποιοι από τους κατοίκους!

Από την πλευρά του, στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής χαρακτηρίζει την κατασκευή του τείχους «απόλυτη τρέλα», κάνοντας λόγο για ενσωμάτωση και όχι γκετοποίηση των προσφυγόπουλων.

Ο δικαστής του διοικητικού δικαστηρίου του Μονάχου επιβεβαίωσε την κατασκευή του τείχους και κατέστησε σαφές ότι τα προσφυγόπουλα δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιούν για να παίζουν ή με άλλους τρόπους για να διασκεδάσουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here