Ισόβια στη μάνα και στον πατριό για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου

 

Την εσχάτη των ποινών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καστοριάς στην μητέρα Δέποινα Κουτσέγκου και στον πατριό  Χρήστο Ντιό του Κωστή Πολύζου για την δολοφονία του παιδιού τους τον Φεβρουάριο του 2011 στην Σιάτιστα Κοζάνης.

Την πρόταση της εισαγγελέως να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη έκανε δεκτή το δικαστήριο, ενώ τους επέβαλε και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Και οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν ότι διέπραξαν το έγκλημα.

Κατά την αγόρευση της, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων και παρομοίασε την Κουτσέγκου, μητέρα του αδικοχαμένου Κωστή, με την Μήδεια.

«Είναι χειρότερη από τη Μήδεια, γιατί η κατηγορούμενη ωθήθηκε από ταπεινά αίτια», είπε και, απευθυνόμενη στους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους, τους κάλεσε «να μην αφήσουν να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή ότι πρέπει να δικαιωθεί και ότι είχε ένα άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του».

Ο Κωστής Πολύζος, μόλις 23 χρόνων, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο από τα άγρια ζώα στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών. Το πτώμα του νεαρού εντόπισε περαστικός κυνηγός της περιοχής.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here