Βόλος:Επίθεση με μπογιές στον πρόεδρο των ΕΛΠΕ Στ.Τσοτσορό (βίντεο)

Επίθεση με μπογιές δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μέσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), καθηγητής Στάθης Τσοτσορός.

Κατά τη διάρκεια διάλεξης που έδινε σε μεταπτυχιακούς φοιτητές για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια, στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Νεάπολη Βόλου, εισέβαλε στην αίθουσα η ομάδα «Τερμίτες», τα μέλη της οποίας φώναξαν συνθήματα κατά του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης και πέταξαν μπογιές.

Μπογιές δέχτηκε και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Σταμπουλής, που είχε καλέσει τον κ. Τσοτσορό στο μάθημά του.

Για «φασιστικού χαρακτήρα, τραμπούκικη επίθεση» σε βάρος των δύο καθηγητών έκανε λόγο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, σημειώνοντας:

«Είναι αδιανόητο ότι μια φασιστική ομάδα καταλύει με βάρβαρο τρόπο το πανεπιστημιακό άσυλο και διακόπτει μια ακαδημαϊκή λειτουργία Δεν θα περάσει ο φασισμός, δεν πρέπει η δημοκρατική κοινωνία του Βόλου να επιτρέψει να γυρίσουμε σε εποχές ζούγκλας όπου φασιστικές συμμορίες τρομοκρατούν την δημόσια ζωή και καταλύουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here