Δίκη ΧΑ: Αρχισαν να μας κοπανάνε όλοι μαζί-Απαθέστατοι οι αστυνομικοί

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Διαμαντάκης, υπάλληλος στον χώρο του μετάλλου, θύμα και αυτός της επίθεσης χρυσαυγιτών κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, κατέθεσε σήμερα Τρίτη στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Είχε δεχθεί χτυπήματα στην πλάτη από τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης  και έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγή στη δίκη.

Στην κατάθεση του ο μάρτυρας εξιστόρησε όσα συνέβησαν στον ίδιο και τους συντρόφους του λίγη ώρα μετά την συνάντηση τους έξω από την πύλη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης για να κάνουν αφισοκόληση ενόψει του φεστιβάλ του κόμματος.

Ο κ. Διαμαντάκης υπάλληλος στον χώρο του μετάλλου που ,όπως είπε, δεν έχει σχέση με την Ζώνη, έκανε λόγο για “δολοφονική επίθεση” της Χρυσής Αυγής που είχε στόχο το Συνδικάτο μετάλλου “για να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα”.

Αναφερόμενος στις δύο ομάδες των περίπου 25 ατόμων που βγήκαν από τα στενά και τους περικύκλωσαν , ο μάρτυρας τόνισε πως έδρασαν συντονισμένα “άρχισαν να μας κοπανάνε όλοι μαζί”, ενώ τις χαρακτήρισε “τάγματα εφόδου”.

Είπε επίσης ότι η επίθεση είχε διάρκεια περίπου 4 λεπτών και εκτίμησε πως οι δράστες ίσως να έφυγαν αφού χτύπησαν σφοδρά τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη “γιατί νόμιζαν πως πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν ο τίτλος του ως προέδρου του Συνδικάτου”. Συμπλήρωσε μάλιστα πως “εγώ όταν είδα τον Σωτήρη κάτω χτυπημένο ,νόμιζα πως “πέτυχαν” τον στόχο τους”.

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης πως η επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτήν που είχε δεχθεί μία βδομάδα μετά ο Παύλος Φύσσας και οι φίλοι του λέγοντας χαρακτηριστικά πως και στην περίπτωση του μουσικού οι χρυσαυγίτες “έκλεισαν , κύκλωσαν τα παιδιά και επιτέθηκαν” .

Και ο κ. Διαμαντάκης χαρακτήρισε την στάση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ που βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά από το συμβάν “απαθέστατη”.

Η κατάθεση θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here