Τάγματα εφόδου της ΧΑ πολιόρκησαν επί τρίωρο τη Βουλή-Πετούσαν καδρόνια και μάρμαρα, χτύπησαν μετανάστη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ

Προσχεδιασμένη επίθεση από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δέχτηκε επί τρίωρο η Βουλή κατά το αποκορύφωμα της συζήτησης της πρότασης μομφής της Ν.Δ. εναντίον της κυβέρνησης. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης τόνισε ότι «ήταν αναμενόμενο και προσχεδιασμένο. Το ξέραμε, το περιμέναμε. Επί τρεις ώρες πετούσαν καδρόνια και μάρμαρα που έφτασαν μέχρι την είσοδο της Βουλής».

Επίσης, όλες τις τελευταίες μέρες οι βουλευτές πέφτουν θύματα παρενόχλησης με δεκάδες τηλεφωνήματα από αγνώστους αριθμούς «αγανακτισμένων πολιτών» μετά από την δημοσιοποίηση των αριθμών των τηλεφώνων τους από ακροδεξιούς. Μάλιστα, κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από τον Ν. Βούτση, και το δικό του τηλέφωνο χτύπησε αρκετές φορές με την κλήση να προέρχεται από αριθμό σε απόκρυψη.

Γνωστή στα κόμματα η προσχεδιασμένη επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσχεδιασμένη επίθεση εναντίον της Βουλής ήταν γνωστή στα πολιτικά κόμματα, καθώς υπήρξε ενημέρωση στην Διάσκεψη των Προέδρων. Πάντως, από την προσπάθεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης η συζήτηση για την πρόταση μομφής να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, φαίνεται ότι η πληροφορία αυτή είτε αγνοήθηκε, είτε υποτιμήθηκε.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκτιμήσεις ότι αν δεν είχε προηγηθεί το επεισόδιο με τον Κ. Μπαρμπαρούση, η επίθεση θα ήταν πιο σοβαρή, ενώ επισημαίνεται ότι αναμένονται εντάσεις κι επεισόδια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΠΓΔΜ. Επίσης έγινε γνωστό ότι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν και σε έναν μετανάστη, ο οποίος διασώθηκε από την Φρουρά της Βουλή

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here