Χριστιανοί Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν επιθετικά και πετροβολησαν το αυτοκινητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄ αποκαλώντας τον προδότη, την ώρα που προσερχόταν για την λειτουργία των Θεοφανείων στη Βηθλεέμ.
Οι διαδηλωτές αντέδρασαν στην απόφαση του Πατριαρχείου να σταματήσει να νοικιάζει τη γη του και να την πουλήσει για να καλύψει τα χρέη του. Οι ενδιαφερόμενοι όμως ήταν εβραίοι επενδυτές και αυτό προκάλεσε βίαιες εκδηλώσεις.
Από την επίθεση έσπασαν τα τζάμια τριών αυτοκινήτων -όχι εκείνου που μετέφερε τον πατριάρχη.
Το Reuters αναφέρει ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι μεγάλος γαιοκτήμονας στην περιοχή των Αγίων Τόπων και η πώληση γης σε διάφορους επενδυτές έχει ξεσηκώσει και τους Ισραηλίτες (στις περιπτώσεις που οι αγοραστές δεν ήταν ομόθρησκοί τους).
Οι εκκλησιαστικές αρχές έχουν δηλώσει ότι είναι αναγκαία η πώληση γης προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος που αντιμετωπίζουν.
Κάποιοι ισραηλινοί βουλευτές θέλουν να αποτρέψουν τις πωλησεις και για έναν επιπλέον λόγο στη Δυτικη Όχθη: πέραν του ότι θέλουν να παίρνουν τη γη μόνον ομοθρησκοί τους, πιστεύουν ότι οι πωλήσεις «φιλέτων» στην περιοχή θα ανεβάσει πολύ τις τιμές των ακινήτων.