Γεροβασίλη: Ούτε εκλογές, ούτε οικουμενική

Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει «πολύ πρόσφατη εντολή».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Επένδυση», η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι πρέπει να σταματήσουν να «ονειρεύονται», όσοι ευελπιστούν στην αποσταθεροποίηση και στις συγκυβερνήσεις.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται συνεχώς σε ανοικτή επικοινωνία τόσο με την κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και με τους θεσμικούς φορείς της κοινωνίας. Δεν επιβάλλουμε, δεν διατάσσουμε, ακούμε, συνδιαλεγόμαστε και συνδιαμορφώνουμε» δήλωσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά στις δηλώσεις Σόιμπλε περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως όφελος να συνεχίζει μία χώρα – μέλος του σκληρού πυρήνα του ευρώ να βρίσκεται μονίμως σε αβεβαιότητα και αστάθεια».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, διατύπωσε την πεποίθηση ότι «οι επαφές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Φεβρουάριο, ούτως ώστε τον επόμενο μήνα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης» και πρόσθεσε ότι «τα χρονικά πλαίσια εξαρτώνται και από την πορεία της διαπραγμάτευσης τις επόμενες εβδομάδες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here