Επιμένοντας για το “καμένο” ICF σε μια “καμένη” (δημοσιονομικά) χώρα…

Tου ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

 

“Η απαίτηση των δανειστών της χώρας για την εισαγωγή της λειτουργικότητας στην πιστοποίηση της αναπηρίας είναι  παράλογη, αδικαιολόγητη και εχθρική. Το ICF (σ.σ. σύστημα αξιολόγησης με βάση την έννοια της λειτουργικότητας) το οποίο έμμεσα και άμεσα υποστηρίχθηκε από τους δανειστές (σ.σ. μέσω ομάδας, εδώ και πολλά χρόνια ενδιαφερόμενων Ελλήνων “τεχνοκρατών” εκπροσώπων τους) κάηκε στην Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία. Το αναπηρικό κίνημα κάνει σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τόσο στην Κυβέρνηση όσο  και στους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας, ότι η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος μπορεί να είναι  αποδεκτή, μόνο εάν μέσω αυτού επιδιώκεται η πραγματική αποτύπωση της κατάστασης που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην Ελλάδα της κρίσης”.

Στην παραπάνω παράγραφο συμπυκνώνεται η ουσία της παρέμβασης της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) σχετικά με το περίφημο πολύ-νομοσχέδιο, και, ειδικότερα, το εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τα άτομα με αναπηρία άρθρο 215, που θεσπίζει την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος στην Περιφέρεια Αττικής γι’ αυτούς που υποβάλλουν πρώτη φορά αίτηση για αναπηρικά επιδόματα.

Κρατήστε την ουσία, κρατήστε και (το προφανές) ότι κανένα “πιλοτικό” πρόγραμμα “αποτύπωσης της κατάστασης” σε “άγριες” δημοσιονομικές περιόδους δεν μπορεί να είναι “ξένο” – αποκομμένο από την ήδη αποτυπωμένη “δημοσιονομική κατάσταση”, κρατήστε – τέλος – και τη λεπτομέρεια ότι είναι “πολλά τα λεφτά” για τους Έλληνες ενδιαφερόμενους “τεχνοκράτες” ώστε να κάνουν πίσω σε μια τόσο ευνοϊκή για τους ίδιους (άγρια για τους “άλλους”) συγκυρία, και – δεσμευόμαστε – σύντομα πολύ θα επανέλθουμε…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here