Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ζητά ο Καμμένος

Δημοψήφισμα για τη χρήση του όρου Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων ζητά με άρθρο του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ψαρεύοντας στο θολά και επικίνδυνα νερά του εθνικισμού και του υπερπατριωτισμού, για καθαρά μικροκομματικούς λόγους επιβίωσης, ο Π. Καμμένος αναδεικνύεται και πάλι σε πολιτικό πρόβλημα για τη δικομματική κυβέρνηση, το οποίο εν ευθέτω χρόνω , δεν αποκλείεται να δημιουργήσει ρήξη στο κυβερνητικό στρατόπεδο και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις(π.χ εκλογές)

«Συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν», επισημαίνει ο κ. Καμμένος  και προσθέτει:

«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό».

Οπως αναφέρει, η διευθέτηση ενός τόσο σοβαρού εθνικού θέματος πρέπει να επικυρωθεί με τη βούληση του ελληνικού λαού.

Σημειώνεται ότι αντίθετος με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. «Όσον αφορά τα δημοψηφίσματα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένας λόγος, υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση, υπάρχει η πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή και η συμφωνία θα περάσει, όπως προβλέπεται, από εκεί. Σας θυμίζω, για όσους λένε περί δημοψηφίσματος σήμερα, ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η οποία έδωσε και τη σύνθετη ονομασία στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο όρος «Μακεδονία», δηλαδή πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας -και όπου έγινε και το κατά τη γνώμη μου λάθος, το «πρώην Γιουγκοσλαβική» να μπει μπροστά από το «Δημοκρατία», δηλαδή στο χαρακτήρα του καθεστώτος και όχι να βρεθεί άλλη λέξη μπροστά από τον όρο «Μακεδονία»- ότι αυτή η λέξη έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία του κόσμου χωρίς δημοψηφίσματα, αλλά και χωρίς καν να περάσει από τη Βουλή» είπε ο κ. Κοτζιάς σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Ant1.

Την ίδια στιγμή  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το 68% των πολιτών λένε όχι σε ονομασία των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Πάντως, πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχολιάζοντας το μεσημέρι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με τις οποίες ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα των Σκοπίων, ανέφεραν: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας, έχουμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας στον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και δεν προκαταλαμβάνουμε οτιδήποτε πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here