Μελβούρνη: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς-15 τραυματίες-Εσκεμμένη πράξη, λέει η αστυνομία

Facebook
Twitter
Google+
Pinterest

Αυτοκίνητο SUV έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άτομα να τραυματιστούν.

Η αυστραλιανή αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Flinders, στις 16:40 το απόγευμα (τοπική ώρα). Οι πεζοί κινούνταν προς και από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όταν το όχημα έπεσε πάνω τους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος της αστυνομίας περίπου μια ώρα μετά το περιστατικό έκανε λόγο για «εσκεμμένη πράξη» προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα. Σε ερώτηση για το αν εκτιμούν ότι είναι τρομοκρατική ενέργεια η απάντηση ήταν «σε αυτό το στάδιο είναι πολύ νωρίς και το κίνητρο παραμένει άγνωστο».
«Ακούσαμε ένα θόρυβο και είδαμε αυτό το λευκό αυτοκίνητο να παρασύρει τους πάντες» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας. «Το μόνο που τον φρέναρε ήταν τα σώματα των ανθρώπων πάνω στα οποία έπεσε» είπε ένας δεύτερος μάρτυρας για το περιστατικό που συνέβη σε μια διασταύρωση.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι τη στιγμή που το αυτοκίνητο περνούσε από τη διασταύρωση με μια ταχύτητα, κατά τον ίδιο, 70χλμ./ώρα, στο σημείο βρίσκονταν έως και 100 άνθρωποι. «Το μόνο που μπορέσαμε να ακούσουμε ήταν μπαμ, μπαμ, μπαμ, τον ήχο του αυτοκινήτου που χτυπούσε τους πεζούς και τις κραυγές» είπε άλλος μάρτυρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here