«Δεν μου έκλεψαν 1,3 εκατομμύριο αλλά μόνο 50.000 ευρώ» και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

Facebook
Twitter
Google+
Pinterest

Ανασκευάζει προηγούμενες καταγγελίες του ο ηλικιωμένος Βολιώτης που μετά από διάρρηξη στο σπιτι του, είπε ότι του έκλεψαν 1,3 εκατομμύριο ευρώ και 900 χρυσές λιρες, ποσά που ανήκαν στον ίδιο και στον επίσης ηλικιωμένο αδελφό του.

Η Αστυνομια εξαρχής είχε επιφυλάξεις για το ποσό, παρότι η διάρρηξη όντως διαπιστώθηκε ύστερα απο ειδοποιηση γειτονων. (Ο ιδιοτήτης του σπιτιού έλειπε στην Αθήνα όταν έγινε η διάρρηξη και κλοπή.)

Οταν όμως έμαθε από γειτονες για τη διάρρηξη και έσπευσε στο Βολο, είπε ότι είχε κλαπει μεγάλο ποσό, ύψους 1,3 εκατ. ευρω. Οταν η Αστυνομία εξεπλάγη, δόθηκε η ερμηνεια ότι το μεγάλο ποσό και οι λίρες προέκυψαν απο ρευστοποίηση ομολόγου. Εκανε μάλιστα διορθωτικήκαταγγελία, ότι ενώ στην πρώτη δήλωση μιλούσε για κλοπή 400 λιρών, τελικά οι λίρες που εκλαπησαν ήταν 800. Η Αστυνομία από πλευράς της του ανακοίνωσε οτι θα ερευνούσε τραπεζικά και φορολογικά το ζήτημα για να εγγράψει (ή όχι) το μάλλον ανεξήγητα υψηλό ποσό της κλοπής

Οπότε ο καταγγείλας αλλαξογνώμησε και κατέληξε στο εξής:

«Οι  διαρρήκτες πήραν ποσό 50.000 Ευρώ από το δωμάτιο του αδελφού μου και δεν υπήρχαν λίρες.Τα χρήματα του κοινωφελούς ιδρύματος τα οποία διαχειρίζομαι εγώ και ο αδελφος μου είναι σε τράπεζες.  Στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ούτε εκατομμύρια, ούτε λίρες. Ο αδελφός μου υποστηρίζει πως είχε στο δωμάτιό του περίπου 50.000 Ευρώ τα οποία λείπουν. Δεν ξέρω αν είχε λεφτά στο δωμάτιό του, ούτε λίρες. Ο ίδιος λέει ότι δεν είχε λίρες και είχε μόνο 50.000 Ευρώ τα οποία έκλεψαν από μια συρταριέρα. Και ο αδελφός μου λέει για 50.000 ευρώ. Δεν ξέρω ποιος μίλησε για 1,3 εκατομμύριο και λίρες. Δεν ήμουν μπροστά στην κατάθεση του αδελφού μου βέβαια, αλλά μου είπε ότι κι εκείνος για 50.000 ευρώ κατήγγειλε».

Αυτό βέβαια απέχει πολύ από το «ρευσοποιήσαμε παλιότερα  ομόλογο και γι αυτό είχαμε σπιτι  τόσο πολλά λεφτά» και από την διορθωτική καταγγελία ότι «δεν είχαμε μόνο 400 λίρες, αλλά 900». Ενα ενδεχόμενο φυσικά είναι να υπήρχε σύγχυση στα δυο ηλικιωμένα αδέλφια ως προς την αρχικη καταγγελία του υψηλού ποσού, όμως άλλο ενδεχόμενο είναι να σκέφτηκαν πώς  θα αιτιολογούσαν το 1,3 εκατ. ευρώ

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here