Ζωή: Είναι μια μαύρη μέρα για τη δημοκρατία σε Ελλάδα και Ευρώπη

ΦΩΤΟ: INTIME ( Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Σε δραματικά υψηλούς τόνους, κάνοντας συνεχώς αναφορά σε » ωμό εκβιασμό και πραξικόπημα κατά της Ελλάδας «, ήταν η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής.  Ζήτησε από τους  βουλευτές να μην υποκύψουν στον εκβιασμό και τους προειδοποίησε  ότι εάν η  Βουλή δεν αντισταθεί στον εκβιασμό , αυτός ο εκβιασμός θα επαναληφθεί.

«Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία , είπε ότι ο πρωθυπουργός εκβιάστηκε», κάνοντας καθαρά λόγο για  «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κοινωνική γενοκτονία».

«Θεωρώ ότι το κοινοβούλιο πρέπει να αποτρέψει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης, ανέφερε, σημειώνοντας ότι το σχέδιο θέλει τον λαό να χάνει τα ερείσματά του. Θέλει να επιστρέφουν αυτοί που κατέστρεψαν τον τόπο. Ουδείς δικαιούται να προσποιείται ότι δεν το βλέπει.»

«Ο λαός είπε ένα μεγάλο «όχι». Δεν πρέπει  να το κάνουμε «Ναι» με την ψήφο μας. Έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ετυμηγορία τους.Το όχι ήταν «όχι»χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους».

«Αν τη συμφωνία την έφερναν οι μνημονιακές δυνάμεις του τόπου θα απηύθυνα στη Βουλή έναν καταγγελτικό λόγο. Τη φέρνει όμως η κυβέρνηση της Αριστεράς που έχει ως σχέδιο απαλλαγή πατρίδας μας από όλα αυτά και πρεσβεύει χρόνια τώρα ότι είναι λάθος συνταγή.»

H  κυρία Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε την προσπάθεια του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Πρωθυπουργός υπέστη αδυσσώπητο εκβιασμό. Εκανε, είπε,  ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποκρούσει τον εκβιασμό αυτό. Και σήμερα καλείται να προχωρήσει στην πολιτική του καταστροφή, θεωρώντας  ότι έτσι υπηρετεί το λαό του και την πατρίδα. Η Βουλή δεν πρέπει να το επιτρέψει» υπογράμμισε.

Για τα επικείμενα μέτρα, είπε οτι «η Βουλή  καλείται να επικυρώσει την περαιτέρω περικοπή κρατικών δαπανών και την παραδοχή ανέφικτων πλεονασμάτων και πρέπει να ψηφίσει σε 2,5 ώρες  χωρίς ουσιαστική συζήτηση».
Χαρακτήρισε τη μέρα αυτή » μια μαύρη μέρα για τη δημοκρατία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι μαύρη ημέρα για το Κοινοβούλιο» και απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο λαός είπε όχι στην τρομοκρατία, στα μνημόνια. Δεν έχουμε δικαίωμα το όχι του λαού να το κάνουμε ναι με την ψήφο μας, ούτε να το ερμηνεύουμε ως όχι υπό προϋποθέσεις».
Ευχαρίστησε ακόμη  τις πολιτικές δυνάμεις και τα κινήματα σε όλο τον κόσμο που δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι  αυτή η εξέλιξη είναι ένα πραξικόπημα και όλους τους ανθρώπους της διανόησης που ύψωσαν το ανάστημά τους σε αυτό το πραξικόπημα.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here