Ζωή: Προκλητικός ο Στουρνάρας, παρεμβαίνει στις πολιτικές εξελίξεις

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Νέα επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. με αφορμή την άρνηση του κ. Στουρνάνα να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, όπου είχε κληθεί για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την πρόσφατη Εκθεση Νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας, επικαλούμενος με σχετική επιστολή του φόρτο εργασίας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε «προκλητική τη στάση του κ. Στουρνάρα ο οποίος δεν έχει προσέλθει στη Βουλή αν και έχει προσκληθεί για τρίτη φορά, επικαλούμενος διάφορα προσχήματα. Είναι προβληματική η στάση του, καθώς ο τρόπος με τον οποίο έστειλε την έκθεση στη βουλή, συνιστά ευθείς παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, προκαλώντας την αντίδραση διαφόρων βουλευτών.

«Να τον φέρουμε σιδεροδέσμιο  τον κ. Στουρνάρα και να βάλουμε τον φρούραχο της Βουλής να τον μαστιγώνει», ειρωνεύθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευαγγ. Μειμαράκης, ο οποίος επιτέθηκε στον κ. Κωνσταντοπούλου λέγοντας της, «τι παριστάνετε εδώ, όταν η χώρα καίγεται;».

Ο κ. Στουρνάρας στην επιστολή που έστειλε χθες στην Πρόεδρο της βουλής, ισχυριζόταν ότι έχει πολύ φορτωμένο πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες ιδίως λόγω των συνεχών επαφών και τηλεδιασκέψεων με την ΕΚΤ για το πρόβλημα ρευστότητας της χώρας και δεν μπορεί να προσέλθει για ακρόαση τις επιτροπές της Βουλής πριν τις 6 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας έχει κληθεί να καταθέσει και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία επανεξετάζεται η υπόθεση της Siemens, σχετικά με την συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού του ελληνικού δημοσίου με την γερμανική εταιρεία, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

Εντονη αντιπαράθεση με τη Πρόεδρο της Βουλής είχε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Επιτροπή, βουλευτής Β, Καραθανασόπουλος, σχετικά με το κατά πόσο παρερμηνεύθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ στο θέμα της Επιτροπής για την αλήθεια του χρέους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here