Ζωή Κωνσταντοπούλου: Γιατί εμποδίζετε τους διαδηλωτές ;

Την αντίδραση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε η απόφαση της Αστυνομίας να ανακόψει με την τοποθέτηση κλούβας και ΜΑΤ στο ύψος της Βουλής την πορεία γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι διαδηλωτές είχαν πρόθεση να φθάσουν έως το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο τα σχέδιά τους δεν προχώρησαν, καθώς αστυνομικές κλούβες παρατάχθηκαν στη Βασ. Σοφίας στο ύψος των λουλουδάδικων.

Άμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου της Βουλής η οποία μαζί με αντιπροσωπία των εργαζομένων πλησίασε την αστυνομία  και ζήτησε εξηγήσεις. Η κυρία  Κωνσταντοπούλου ρώτησε τον αστυνομικό υπεύθυνο γιατί δεν αφήνει η αστυνομία την πορεία των εργαζομένων να φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και να παραδώσει ψήφισμα. Και ζητησε να μάθει  ποιανού είναι η εντολή που έρχεται σε αντίθεση με την δική της εντολή  να είναι η Βουλή  ανοιχτή στον κόσμο και στους διαδηλωτές ώστε να παραδίδουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας.

Η απάντηση της αστυνομίας

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία τονίζει: «Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

» Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής Αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό το συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων.

» Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here