Ζωή: Ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος. Λαφαζάνης: Δικτατορία του ευρώ

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η τελευταία φράση της ως Πρόεδρος της Βουλής, περιείχε μια ακόμη δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία εγκάλεσε και πάλι για «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος» και καλώντας σε υπεράσπιση των ιστορικών αγώνων που δόθηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόσθεσε δε ότι οι εκλογές προκηρύχθηκαν για να μην ολοκληρωθεί το έργο των επιτροπών για χρέος, μνημόνια, γερμανικές αποζημιώσεις και Siemens.

Αλλά και ο Π. Λαφαζάνης, που παρέστη ως εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, επανέλαβε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία αλλά μια ιδιόμορφη δικτατορία των μνημονίων.

Κηρύσσοντας τη ματαίωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας για το δημόσιο χρέος, λόγω έλλειψης απαρτίας, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι θέλει ως τελευταία της φράση, ως Προέδρου της Βουλής, να καταγραφεί ότι αντιλαμβάνεται και βιώνει ως «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος» «αυτή την εκβιαστική επίθεση στην κοινοβουλευτική λειτουργία, τη βίαιη κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τη βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βίαιη κατάργηση κεκτημένων ελευθεριών για τις οποίες άνθρωποι έδωσαν και την ζωή τους».

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η κληρονομιά που θα παραδώσουμε και καλούμαστε να παλέψουμε ώστε κανείς να μην κλαδέψει αυτά που άλλοι μας κληροδότησαν κι αυτά για τα οποία πολλοί έδωσαν ιστορικούς αγώνες, αντιστάθηκαν, τίμησαν τη Δημοκρατία, την Αντίσταση και την Αριστερά» είπε χαρακτηριστικά.

Η σύγκληση της Ολομέλειας έγινε με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων όπου παρίσταντο 7 μέλη και ενώ τα περισσότερα κόμματα της Βουλής, είχαν δηλώσει ότι δεν έχει νήμα μια τέτοια συζήτηση από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και η χώρα οδεύει προς εκλογές.

Λαφαζάνης: Στην Ελλάδα υπάρχει ιδιόμορφη δικτατορία του ευρώ

Προηγουμένως ο Π. Λαφαζάνης είπε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δημοκρατία αλλά μια ιδιόμορφη δικτατορία του μνημονίου, υπερασπιζόμενος το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος που το χαρακτηρίζει «παράνομο και επονείδιστο». Ακόμη, επανέφερε την πρότασή του για κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι και σε αυτό υπαναχώρησε ως κυβέρνηση από τα όσα έλεγε προεκλογικά.

λαφαζανης βουλή

«Σήμερα η Βουλή είχε κρίσιμη συνεδρίαση για ένα τεράστιο για τη χώρα θέμα. Η οικονομία έχει πληγεί, η Ελλάδα είναι μια αποικία χρέους που ζει κάτω από μνηνονιακή υποδούλωση κα κάποιοι συνομολόγησαν νέο μνημόνιο για να κάνουν την πενταετία οκταετία», είπε ο κ. Λαφαζάνης, καταγγέλλοντας όλα τα υπόλοιπα κόμματα και τους αρχηγούς που δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση.

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την «πεποίθηση», κι όχι «απλώς την υπόνοια», ότι η εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες έγινε και για να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι επιτροπές για το δημόσιο χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τη Ζίμενς, η εξεταστική για το μνημόνιο αλλά και για να μην δημιουργεί η Επιτροπή για την επεξεργασία των δικογραφιών κατά κυβερνητικών στελεχών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here