Ζωή: «Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη». Απούσα η πολιτική ηγεσία από την εκδήλωση

Χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Βουλής η εκδήλωση για την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που οργάνωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία που κατακτήθηκε με αγώνες δεν είναι δεδομένη, τόνισε μεταξύ άλλων, στην ομιλία της η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Σαράντα ένα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η χώρα και ο λαός βιώνουν την αμφισβήτηση από χρηματοοικονομικά συμφέροντα και όργανα διεθνών οργανισμών, εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων που παρεμβαίνουν ωμά στις εσωτερικές διαδικασίες (όπως έγινε στο πρώτο δημοψήφισμα μετά τη μεταπολίτευση) στη διαδικασία της νομοθέτησης, παρεμβαίνουν ακόμη και στην απονομή της Δικαιοσύνης που επιδιώκουν να εξανδραποδίσουν» υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

«Η Δημοκρατία δεν είναι ορεκτικό στο πιάτο εκείνων που απεργάζονται την καταδυνάστευση των λαών. Καλούμαστε να μην αφήσουμε την Δημοκρατία να γλιστρήσει από τα χέρια μας και ένας πρώτος τρόπος είναι να θυμόμαστε πως κάποτε την χάσαμε για επτά χρόνια και να αντιστεκόμαστε στην επιτηδευμένη λήθη» κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Γλέζος τόνισε ότι «ήρθα εδώ για να συζητήσουμε για τη γενέθλια επανεμφάνιση της Δημοκρατίας, την απόφαση για αγώνα».

Είναι σημαντικό, συνέχισε, να αντλούμε από το παρελθόν ό,τι είναι αξιοσημείωτο και να μην λησμονούμε. «Για να μην πέσουμε στα ίδια λάθη, το παρελθόν πρέπει να μας διδάσκει και όλοι εμείς να επιτελούμε το χρέος μας απέναντι στην ιστορία» πρόσθεσε.

«Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σημασία όταν συνδέονται με το σήμερα» υπογράμμισε ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, σημειώνοντας πως η Δημοκρατία που αποκαταστάθηκε το 1974 ήταν μια ταξική δημοκρατία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here