Ζωή: Εκλογές με συμφωνία Μαξίμου-δανειστών για ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Οι εκλογές συμφωνήθηκαν μεταξύ Μεγάρου Μάξιμου και δανειστών και έγιναν για να υπάρξει ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ από όσους διαφωνούσαν με το μνημόνιο, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε πυρά όχι μόνο κατά του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Όπως ισχυρίστηκε, οι εκλογές συμφωνήθηκαν μεταξύ Μεγάρου Μάξιμου και δανειστών και σε αυτή τη συνεννόηση συμμετείχε -όπως υποστήριξε- εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα και ο κ. Παυλόπουλος «κύριος οίδε με ποια θεσμική νομιμοποίηση».

Η  πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι όφειλε να κάνει εκλογές πριν από τη συμφωνία και μίλησε για κάποιους που «έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη λαϊκή εντολή».

Το έντιμο για τον τέως πρωθυπουργό, εάν ήθελε να εφαρμόσει τον μνημόνιο, θα ήταν να ζητήσει εξουσιοδότηση από τον λαό πριν από την απόφαση αυτή, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Δυστυχώς -είπε η κ. Κωνσταντοπούλου- κάποιοι ανέλαβαν όχι μόνο να φέρουν το τρίτο «τερατώδες μνημόνιο», αλλά και να εκκαθαρίσουν και να εξουδετερώσουν όποιον και όποια διαφωνούσε και αντιδρούσε με αυτό.

Για τη Λαϊκή Ενότητα

Οπως είπε η Λαϊκή Ενότητα είναι το πρόπλασμα μίας διαδικασίας σχηματισμού ενός νέου μετώπου. Τόνισε δε ότι δεν διεκδικεί να θέσει τον εαυτό της επικεφαλής ενός κομματικού φορέα, παρά μόνο στη διάθεση μίας μάχης που πρέπει να δοθεί.

Στο ερώτημα εάν συμφωνεί με τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας περί εθνικού νομίσματος, η κ. Κωνσταντοπούλου εξάφραση την άποψη ότι το πραγματικό δίλημμα είναι ευρώ ή δημοκρατία και η ίδια απαντά: Δημοκρατία. «Δημοκρατία απαντώ και στο δίλημμα δραχμή ή δημοκρατία» πρόσθεσε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here