Ζωγράφου: Διαδήλωση φοιτητών για την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στις φοιτητικές εστίες

Διαδήλωση στου Ζωγράφου πραγματοποίησαν φοιτητές και μέλη συλλογικοτήτων της γύρω περιοχής ως αντίδραση στην εισβολή της αστυνομίας εντός των φοιτητικών εστιών στην Ούλοφ Πάλμε στις 30 Δεκεμβρίου που, σύμφωνα με καταγγελίες στα κοινωνικά δίκτυα, συνοδεύτηκε από φθορές στις εγκαταστάσεις.

Περίπου 500 διαδηλωτές κινήθηκαν στους δρόμους της περιοχής με συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή καθώς και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας.

Στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις με ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ, χωρίς να προκληθεί κάποια ένταση.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του την ημέρα της αστυνομικής επιχείρησης ο Σύλλογος των Οικοτρόφων Φοιτητών σε ανακοίνωσή του έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «τη χυδαία εισβολή των δυνάμεων καταστολής στις εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών».

«Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΔΕΛΤΑ, δίωξη, αντιτρομοκρατική) μπήκαν νωρίς το πρωί στο χώρο των εστιών σπέρνοντας τον τρόμο και συλλαμβάνοντας κόσμο μέσα στο χώρο της εστίας. Έχουν εισβάλλει σε δωμάτια, αποθηκάκια, χώρους πολιτιστικών ομάδων και συλλογικοτήτων, ενώ έχουν γίνει και πολλές φθορές. Έχουν προκαλέσει άσκοπες φθορές σε ολόκληρο το κτήριο, φθορές που θα μπορούσαν άνετα να αποφευχθούν, καθώς η εισβολή τους σε καθε αποθηκάκι, δωμάτιο κλπ γινόταν με σπάσιμο πόρτας(!) και προφανώς δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές αφήνοντας δωμάτιο, ακόμη και οικότροφων που λείπουν, εκτεθειμένα!

»Έγινε στοχευμένη εκκένωση αποθηκών της εστίας, όπου επρόκειτο για καταλήψεις στέγης που έχουν την νομιμοποίηση του συλλόγου και τα άτομα που διέμεναν, είναι άτομα που έχουν συνεισφέρει στον αγώνα των εστιών. H επέμβαση έγινε με πρόφαση την διακίνηση ναρκωτικών στο χώρο των εστιών, ενάντια στην οποία ο Σύλλογος Οικοτρόφων έχει πάρει θέση πολλά χρόνια και -παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό στη γειτονιά- δεν έχει ποτέ απασχολήσει τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τώρα με υποκριτικό τρόπο προφασίζονται ότι ενδιαφέρονται.

»Ο σύλλογος, πολλάκις μέσα από τις γενικές του συνελεύσεις έχει δώσει ηχηρό μήνυμα στις μαφίες και τα μαγαζάκια ναρκωτικών πως για εμάς η διακίνηση ναρκωτικών δεν χωρά στην εστια! Και πως είναι στοχευμένη η «τοποθέτηση» τους σε χώρους ασύλου, όπως και η σιγή ιχθύος που τόσα χρόνια το κράτος τηρεί,με σκοπό την υποβάθμιση των ζώων μας εντός των εστιών και των σχολών. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί, πως και μετά τη σημερινή παρέμβαση της αστυνομίας, «τα μαγαζάκια» δεν πειράχτηκαν καθόλου, πράγμα που φανερώνει τις πραγματικές επιδιώξεις του κράτους.Η σημερινή κατάσταση, πρόκειται για άμεση και απαράδεκτη καταπάτηση του ασύλου, αλλά και τρομοκράτηση των εστιακών φοιτητών που αγωνίζονται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here