Ζητούν αποπομπή της υπουργού που παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε ευρεία πολιτική κρίση εξελίσσεται η υπόθεση της υπουργού που επέλεξε να επανατοποθετήσει στο γραφείο της πινακίδα που αναγράφει «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».

Σήμερα ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης κατέθεσε πρόταση στη Βουλή για αποπομπή της υπουργού Εργασίας, Ρασέλα Μιζράχι, αναφέροντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η προστασία του Συντάγματος της χώρας.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την προστασία του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Δεδομένου ότι η υπουργός Μιζράχι παραβιάζει συνειδητά και σκόπιμα το Σύνταγμα και θέτει έτσι σε κίνδυνο το ευρωατλαντικό μέλλον της χώρας, ο πρωθυπουργός υπέβαλε στη Βουλή πρόταση για αποπομπή της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μιζράχι», ανέφεραν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «MIA» πηγές της κυβέρνησης.

Η υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE και όταν προσπάθησε να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε ανέφερε ότι «την πινακίδα αυτή την κληρονομήσαμε», προσθέτοντας ότι δεν σκοπεύει να την αλλάξει.

Σημειώνεται ότι η πινακίδα αυτή με το προηγούμενο όνομα της χώρας έχει παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο, η προκάτοχος της Μιζράχι στο υπουργείο αυτό, Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο όμως αφαιρέθηκε το τελευταίο διάστημα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here