Ζήγρας: Ο Ακης ήθελε να εκλεγεί βουλευτής για να έχει ασυλία

Τον Ακη Τσοχατζόπουλο «έδειξε» για άλλη μια φορά ως τελικό αποδέκτη του μαύρου χρήματος για την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων των υποβρυχίων και των TOR-M1, ο άλλοτε εξ απορρήτων του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας.
«Είμαι ο μόνος που δηλώνει ένοχος ανάμεσα σε 18 κατηγορούμενους. Ανέλαβα την ευθύνη για τις πράξεις μου. Απολογήθηκα πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012 (σσ συνελήφθη τον  Απρίλιο του 2012…) Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Ο τωρινός συνήγορος μου ξυλοκοπήθηκε έξω από το σπίτι του την ημέρα της απολογίας μου. Τα παιδιά μου στη Θεσσαλονίκη δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους. Οι απειλές συνεχίζονται και σήμερα μέσα στο Δικαστήριο»,  ανέφερε στην απολογία του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.
Ο Νίκος Ζήγρας τόνισε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τον οποίο εμπιστευόταν, τον παραπλάνησε. «Δεν μου είπε από που ήταν τα χρήματα. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, μου είπε ξεκάθαρα. Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται από την Ελβετία. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικούς, εργοστάσια, πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλιδη ως φίλο του που εκπροσωπεί αραβικά fund και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά όπως μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα,  μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά».
Μάλιστα ο Νίκος Ζήγρας περιέγραψε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξόδεψε περίπου 2, 5 εκ ευρώ στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004 και του 2007 προκειμένου να εκλεγεί.  «Ξόδεψε πάνω από 2,5 εκ ευρώ ανά εκλογική περίοδο.Έλεγε ότι πρέπει να εκλεγεί για να έχει βουλευτική ασυλία» και διερωτήθηκε :
«Πως πλήρωνε τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο;Πως πλήρωσε το γάμο του στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο Πατριαρχείο;Πως αγοράστηκαν ακίνητα της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαιό Ψυχικό, στη Δεινοκράτους, το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλλονίας, το διαμέρισμα στην  Ευελπίδων, στους Αμπελόκηπους, στην Αρεοπαγίτου, στο  Φαληρικό δέλτα, το ποσοστό σε κέντρο διασκέδασης στη Πατησίων, το διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;»
Ο Νίκος Ζήγρας τόνισε πως όλες οι κινήσεις που έκανε ήταν κατ΄εντολή του πρώην υπουργού, επισημαίνοντας πως ουδέποτε προέβη σε κάποια ενέργεια παρά τη θέληση του και υποστήριξε πως όλες οι αγοροπωλησίες ακινήτων με την εμπλοκή υπεράκτιων εταιριών ήταν εικονικές χωρίς να καταβληθεί τίμημα αλλά γινόταν μόνο λογιστικές καταγραφές.
Επιπλέον, επανέλαβε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε το διαβατήριο του και ταξίδευε στο εξωτερικό ακόμα και όταν ήταν υπουργός, ενώ εν αγνοία του είχε κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομα του και είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό.
Παράλληλα, ο Νίκος Ζήγρας πρόσθεσε πως η Βίκυ Σταμάτη εμφανιζόταν ως σύζυγος του.
«Έχει κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο χρησιμοποιώντας το όνομα μου, χρησιμοποιούσε εν αγνοία μου το διαβατήριο μου και κυκλοφορούσε στον εξωτερικό ως Ζήγρας ενώ ήταν υπουργός. Όταν του ζήτησα το διαβατήριο, μου είπε ότι το έχει χάσει. Επίσης,
άνοιξε λογαριασμό στη UBS στην Ελβετία στο όνομα μου» ανέφερε στο Δικαστήριο ο Νίκος Ζήγρας, προσθέτοντας :

«Υπάρχουν έγγραφα που εμφανίζουν τη Βίκυ Σταμάτη ως σύζυγο μου και θα σας τα παραδώσω διότι έχει μεγάλη σημασία για μένα. Αν είμαι σύζυγος της Βίκυ Σταμάτη πρέπει να μου δώσει διαζύγιο!»

Η απολογία του Νίκου Ζήγρα συνεχίζεται στις 21 Δεκεμβρίου.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here