«Ζητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά» απόψε στην «Βιβλιοτοπία»

Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοτοπία προσκαλούν εμάς και τους μικρούς αναγνώστες σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, βασισμένη στο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου ‘’Ζητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά’’, απόψε, Τρίτη 16 Ιουνίου στις 19:00 το απόγευμα. Ο τετράποδος δικηγόρος Μπαρμπαρόσα αναλαμβάνει δράση και με τρελά ‘’νομικά’’ παιχνίδια θα οδηγήσει τα παιδιά ανεβάσουν σκαλί-σκαλί…στο ‘’Θέμιδος Μέλαθρον’’.
 
Ο Μπαρμπαρόσα, ένας σκύλος που τον εγκατέλειψε το αφεντικό του θα συναντήσει τον σοφό Μπαρμπούνη, που τον ψάρεψαν μπαμπέσικα με δυναμίτη. Οι δυο τους θα γίνουν μια παρέα με όλα τα κατατρεγμένα ζώα που υποφέρουν άδικα: τη Λεό μια λεοπάρδαλη από γουναράδικο, ένα δελφίνι από το δελφινάριο, έναν παπαγάλο από το pet shop και πολλά άλλα. Όλοι μαζί αποφασίζουν να πάνε στο σχολείο για να μάθουν τη γλώσσα των ανθρώπων και τους νόμους τους. Έτσι με τον Μπαρμπαρόσα δικηγόρο τους, θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Κύρια επιδίωξή τους είναι να είναι ελεύθερα και μάλιστα να ελευθερώσουν όσα ζώα έχουν κακοποιηθεί, είναι πληγωμένα ή τα έχουν κακομεταχειριστεί οι άνθρωποι.
 
Στις τελευταίες σελίδες της έκδοσης οι μικροί αναγνώστες αντιμετωπίζουν το ερώτημα: ‘’Κι αν ο Μπαρμπαρόσα χρειαζόταν να υπερασπιστεί τους φίλους του και τον εαυτό του στο δικαστήριο, πως θα μπορούσε να το καταφέρει; Βοήθησέ τον γιατί από την αγόρευσή σου και από την επίκληση των σωστών νόμων εξαρτάται η επιβίωση όλων των φίλων του, του ίδιου, και όλων των ζώων.’’ Εξασκούνται δίχως άλλο να κατατάσσουν τα ζώα σε κατηγορίες (ζώα συντροφιάς, άγρια ζώα, απειλούμενα είδη, ζώα προς σφαγή, παραγωγικά ζώα, ιχθυαποθέματα, μεταναστευτικά πουλιά, πειραματόζωα), καθώς επίσης θυμούνται για ποιές από τις παραπάνω κατηγορίες υπάρχει νομοθεσία για την προστασία τους.
 
Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι του συγγραφέα και εικονογράφου Mark Weinstein, ενώ ο πρόλογός του ανήκει στην Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής πολιτικής WWF Ελλάς: ‘’…Το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου μας ανοίγει έναν κόσμο που πολλοί δεν γνωρίζουν: τον νομικό κόσμο των ζώων και τους ανθρώπινους νόμους που τιμάνε τα ζώα και τα προστατεύουν επειδή θέλουμε η κοινωνία μας να σέβεται τη ζωή, να αποθαρρύνει τη βία, να αγαπάει την ελευθερία.’’
 
Το παραμύθι ‘’Ζητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά’’ είναι το δέκατο βιβλίο που εντάσσεται στην σειράΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, που επιμελείται η Μαρίζα Ντεκάστρο, συγγραφέας και κριτικός βιβλίων για παιδιά. Η σειρά ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον φορέων και θεσμών, όπως της UNESCO, του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο και έθεσε υπό την αιγίδα του όλη τη σειρά, αρχής γενομένης από το ‘’Το Σύνταγμα της Ελλάδας για παιδιά’’.
 
Ξεφυλλίστε ένα απόσπασμα:
 
 
 INFO:
Τρίτη 16 Ιουνίου στις 19:00
 
Βιβλιοπωλείο Βιβλιοτοπία
25nς Μαρτίου 9 – Ν. Σμύρνη
 
Είσοδος ελεύθερη
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here