Στην αντεπίθεση περνάει ο Μπλάτερ-Στο στόχαστρο ο Πλατινί.

«Συγχωρώ όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξεχνώ»! Σαφής και ξεκάθαρος ο Γιόζεπ Μπλάτερ, την επομένη της άνετης επανεκλογής του για πέμπτη θητεία στην προεδρία της ΦΙΦΑ έστειλε μια πρώτη προειδοποιητική βολή στους εχθρούς του. Πιο συγκεκριμένα, κατήγγειλε στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS «το μίσος που προέρχεται όχι μόνο από ένα πρόσωπο, αλλά από ολόκληρο οργανισμό, την ΟΥΕΦΑ, η οποία δεν έχει καταλάβει ότι έγινα πρόεδρος το 1988».
Φυσικά, δεν άφησε ασχολίαστο το ρόλο των Αμερικανών, δηλώνοντας  «σοκαρισμένος» από τις κατηγορίες, που απαγγέλθηκαν παραμονές των εκλογών και τις συλλήψεις επτά αξιωματούχων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη Ζυρίχη. «Υπάρχουν σημάδια που δεν μπορεί να είναι λανθασμένα, ούτε συμπτώσεις: οι Αμερικανοί και οι Αγγλοι ήταν υποψήφιοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και έχασαν (…) Εάν οι Αμερικανοί έχουν να κάνουν με οικονομικά αδικήματα ή του κοινού ποινικού δικαίου, που αφορούν Βορειοαμερικανούς ή Νοτιοαμερικανούς πολίτες, τους συλλαμβάνουν εκεί, όχι στη Ζυρίχη, ενώ διεξάγεται ένα συνέδριο» υπογράμμισε, για να συμπληρώσει ευθύς αμέσως:
«Μην ξεχνάτε ότι οι ΗΠΑ είναι ο υπ ‘αριθμόν ένα χορηγός του Χασεμιτικού βασιλείου, συνεπώς του (ηττημένου) αντιπάλου μου (πρίγκιπα ‘Αλι), η υπόθεση βρωμάει».
Για την ΟΥΕΦΑ τώρα και τον Μισέλ Πλατινί, που παρά τα φλογερά καρφιά  του έσπευσε από τους πρώτους να τον συγχαρεί, φαίνεται πως θα υπάρξει συνέχεια παρά την προσπάθεια καθησυχασμού: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την ΟΥΕΦΑ και η ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμάς».

Συγχαρητήρια Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον πρόεδρο της ΦΙΦΑ Σεπ Μπλάτερ για την επανεκλογή του,  όπως ανακοίνωσε επίσημα το Κρεμλίνο.
«Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εμπειρία, ο επαγγελματισμός και το υψηλό κύρος θα βοηθήσουν τον Τζόζεφ Μπλάτερ στο μέλλον να ενθαρρύνει την εξάπλωση γεωγραφικά και τη δημοτικότητα του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ρωσία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να συνεργαστεί με τη διεθνή ποδοσφαιρική ομοσπονδία γενικά και ειδικότερα για την προετοιμασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία», κατέληξε το Κρεμλίνο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here