Ζανέτ Τσίπρα: Ως εδώ, δεν θα επιτρέψω να διασύρουν την μνήμη του πατέρα μας για πολιτικές σκοπιμότητες

«Τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί» ανέφερε σε τηλεφωνική παρέμβαση της, η αδερφή του Πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα στην ΕΡΤ1, για την κίτρινη προπαγάνδα που προσβάλει τη μνήμη του πατέρα τους και επικαλέσθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυρ. Μητσοτάκης μέσα στην Βουλή.

«Στις αθλιότητες του παρελθόντος δεν απάντησα γιατί δεν ήθελα να πέσω στο επίπεδο «των δημοσιογράφων» που έγραψαν όλα αυτά τα πράγματα για τον πατέρα μου. Σκέφτομαι πως είμαι υποχρεωμένη να υπερασπιστώ το όνομα, τη ζωή και τη μνήμη του πατέρα μου. Ας σκεφτούν όσοι μας ακούν, τι θα έκαναν αν μιλούσαν για τον πατέρα τους έτσι; Ακόμα και βάσιμα αν τον κατηγορούσαν θα αντιδρούσαν, πόσο μάλλον αν πρόκειται για ψεύδη και κατηγορίες. Θα έπρεπε να υπάρχει όριο» ανέφερε η αδερφή του Αλέξη Τσίπρα.

«Μπορεί ο αδερφός μου να είναι Πρωθυπουργός της χώρας και να συμπεριφέρεται με τους περιορισμούς του πολιτικού πολιτισμού που έχει και οφείλει να έχει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αφήνει να αμαυρίζεται η μνήμη του πατέρα μας για την όποια πολιτική σκοπιμότητα. Τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς με διακριτούς θεσμικούς ρόλους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Εγώ είμαι η κόρη του, το παιδί του, δεν είμαι πολιτικός είμαι το παιδί που τον έζησε που τον θαύμασα και τον θαυμάζω» πρόσθεσε τονίζοντας ότι ο πατέρας της ήταν «ένας σωστός δημοκράτης άνθρωπος, αριστερός, αγωνιστής της ζωής.»

«Δεν θα επιτρέψω να τον πιάνουν στο στόμα τους και να διασύρουν την μνήμη του άδικα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εδώ…».

Στην ερώτηση αν θα την κάλυπτε μία συγγνώμη είπε ότι θα την κάλυπτε μία δημόσια συγγνώμη για την αποκατάσταση της μνήμης του πατέρα της.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here