Ζαν Πολ Σαρτρ, Κεκλεισμένων των θυρών

 

 

Η θεατρική ομάδα ΕΡΑ ΕΡΑΤΕ παρουσιάζει την παράσταση Κεκλεισμένων των θυρών που θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Απριλίου και θα διαρκέσει ως τις 14 Απριλίου, στο Studio Κυψέλης, Σπετσοπούλας 9. Ώρα παραστάσεων: 21:00. Εισιτήριο: 7 ευρώ

 

Το 1944 ο Ζαν Πολ Σαρτρ γράφει ένα θεατρικό έργο  το Κεκλεισμένων των Θυρών. Τρεις άγνωστοι μεταξύ τους εγκλωβισμένοι άνθρωποι, δυο γυναίκες και ένας άντρας είναι αναγκασμένοι να υπάρχουν για πάντα σε έναν βασανιστικά ανυπόφορο χώρο, ο οποίος καθίσταται μαρτυρικός και τυραννικός μόνο και μόνο λόγω της παρουσίας τους. Οι τρεις αυτοί ανθρώπινοι χαρακτήρες, ασυνείδητοι θύτες στη ζωή τους, έχουν κάνει σκληρά εγκλήματα. Έχουν προδώσει, πικράνει, σκοτώσει έμμεσα ή άμεσα, πουλήσει και πληγώσει αθώα θύματα. Η τιμωρία που δικαίως τους αποδίδεται, είναι το τίμημα των πράξεών τους. Μια τιμωρία, που δεν ξεσκίζει τις σάρκες αλλά τον νου.

Αντιστασιακός, επαναστάτης, αριστερός, αμφισβητίας, φιλόσοφος, υπαρξιστής, διανοούμενος, ο Σαρτρ αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία της ευρωπαϊκής πνευματικής ζωής του 20ου αιώνα.

 

Συντελεστές Παράστασης
Σκηνοθεσία: Ελένη Κοντούλη
Μουσική Σύνθεση-Εκτέλεση: Αναστασία Καμίνσκαγια

Παίζουν

Γκαρσέν: Πάνος Τσιμπούκης
Γκαρσόνι: Απόστολος Αναγνώστου
Ινές: Νατάσα Κοντούλη
Εστέλλα: Βιργινία Πατσιούρα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here