Ζαγοραίος: Ουδέποτε παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην εισαγγελική έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι

Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση στο έργο μας από την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου» αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, με αφορμή όσα γράφηκαν περί «παρεμβάσεων της κ. Δημητρίου στην έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι».

Ο κ. Ζαγοραίος αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «προφανώς παρερμηνεύθηκε» η αποστολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από την κ. Δημητρίου του εγγράφου σχετικά με την έρευνα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και τονίζει πως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στάθηκε «αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει ως εξής:

«Αναφορικά με τα όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με «παρεμβάσεις» στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/2018 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι: Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ. Εισαγγελέως του Α.Π.. Από την πρώτη στιγμή η κ. Εισαγγελέας στάθηκε, όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της, αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την βούλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε. Οι επιθέσεις που δέχεται η κ. Εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/2018 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here